Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy golden retriever és egy...

Egy golden retriever és egy labrador retriever nászából született kölykök keveréknek számítanak?

Figyelt kérdés
2009. máj. 24. 15:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
81%

akkor ne isetesd a kutyád,mert az is a természetbe való beavatkozás..

egyébként az ivartalanításnak számtalan előnye van,nem tájékozódtál ezek szerint,ha pedig a kutyád minden éveben elleni fog,akkor már nem él sokáig,mert nagyon megterhelő egy vemhesség..

az én kutyámis ivartalanítva van(szuka havanese),nem tenyészállat ezért műtettem meg..

amit elrétem ezzel:

tovább él 2-3évvvel,nem lesz petefészek,emlő,vagy méhrákja8a gyógyulási esély ezeknél igen kicsi:( ),nem lesz álvemhes,nem kap egynnes méhgyulladást,ami a legtöbb esteben halálos és nem lesz cukorbeteg sem..

a fent emélített betegségek egyetlen kezelési lehetőség az ivartalanítás,tehát kérdés,hogy ha méhrákot kap 8 éves

korában,akkor műtetted meg,vagy most..

a kultúrált állatratás alapja az ivartalanítás..

2009. máj. 24. 20:39
 12/24 anonim ***** válasza:
Én a 17:25- ös vagyok! Nem akartalak kioktatni ( mint néhányan)csak próbáltam segíteni! Ti meg bántsátok már!!Nem mindenki úgy gondolkodik mint ti és akkor mi van ???
2009. máj. 24. 20:55
 13/24 anonim ***** válasza:
73%
akkor az van amit a menhelyeken láthasz,már ha jrátal valaha olyan helyen..
2009. máj. 24. 20:57
 14/24 A kérdező kommentje:

Nem jártam, de nem hiszem hogy ilyen kis kedves, családcentrikus kutyáknak ne lehetne gazdát találni. 8 kölyök született, 1 sajnos elpusztult (burok nélkül született), tehát van 7, abból 1 kislányt megtartunk, 3ért ismerős, rokon, vagy rokon ismerőse már jelentkezett, és 3 kutyust meg biztos hogy el fogunk tudni ajándékozni, ti csak ne aggódjatok amiatt.

Amúgy meg nem tudom hogy az ivartalanítást hogy lehet azzal összehasonlítani hogy etetem a kutyám. Elég érdekes a felfogásod.

2009. máj. 24. 21:03
 15/24 anonim ***** válasza:
60%

a kutya háziasítva lett,tehát az hogy te teted,ugyanannyira természetellenes,mint az ivartalanítás..

ha téged még rengeteg előny sem győz meg,ami a műtéttel jára,kkor sajnálom..

a kutya nem éreez különbséget a műtét után,és ma már rutinbevatkozás..

remélem egyzser belátod,hogy érdemes megcsináltatni..

2009. máj. 24. 21:07
 16/24 anonim ***** válasza:

Képzeld jártam! Amikor a Labink hozzánk került! Mégpedig a Bőnyiben ahol hazavágták azt a nőt! Tök bunkó volt és azt mondta, hogy ő nem ad kutyát, pedig mi szerettünk volna egy menhelyi kutyust! Így eldöntöttük, ha nem hát nem akkor lesz egy fajtatiszta! Szerintem vannak akik ennél sokkal rosszabb körülmények között tartják a házikedvencüket. Láncra kötve, éheztetve! Nem azt mondtam, hogy nincs igazad az ivartalanítással kapcsolatban, csak nem kell mindjárt kioktatónak lenni!

Inkább segítsünk felelős állattartókat faragni ezekből az emberekből! Lehetőleg barátságosan, így többre mész! Ha támadsz csak leszerja a mondókádat!.)

2009. máj. 24. 21:08
 17/24 A kérdező kommentje:

Egyébként 5 év alatt ez volt az első ilyen baleset, szóval nem kéne annyira lehurrogni.

Kedves etetés ellenző, akkor mától nem etetem a kutyámat, hanem kiengedem az erdőbe vadászni ha ennyire természetellenes hogy adok neki enni. Atyaég...

2009. máj. 24. 21:11
 18/24 anonim ***** válasza:
60%

mint írtam a kutya etetése is csak annyira természetellanes,mint az ivartalanítása..

a kutya már háziasított,tehát szinte minden természetlennes amit vele teszünk..

2009. máj. 24. 21:20
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

nem lehurrogunk,csak próbáljuk megértetni veled,hogy az ivartalanítás fontos és szükséges..

rengeteg a fajtatiszta és keverék kutya is sajnos nem kell még több,a szaporítók,meg felőtlen,buta emberek úgyis ész nélkül szaporítanak,az állatvédők meg próbálnak valahogy korrigálni..(egész alom fajatsizta kölyköket adnak le menhelyeken pl....)

A Magyar Állatorvosi Kamara

Szakmai, Továbbképzési és Oktatási Bizottságának

állásfoglalása

az ivartalanítás kérdésében

(A Cerberos Állatvédő Egyesület

MÁOK elnökéhez intézett kérdései alapján)

Kérdés: Szükséges-e akár a kan, akár a szuka kutyáknak életükben párosodniuk?

Válasz: Nem.

Kérdés: Szükséges-e bármilyen okból a szukáknak életük során legalább egyszer elleniük?

Válasz: Nem.

Kérdés: Okoz-e bármilyen formában jellembeli, magatartásbeli változást a szukák és kanok ivarérés előtti és ivarérés utáni ivartalanítása?

Válasz: Igen, kedvező változásokra számíthatunk.

A korai (6 hetes - 3 hónapos korban elvégzett) és az ivarérés előtti (3-6 hónap között elvégzett) ivartalanítás esetén a viselkedési problémák pl. agresszió, elkóborlás stb. kialakulásának valószínűsége minimális, míg az ivarérés után elvégzett ivartalanítások esetében jelentős lehet. A korai és ivarérés előtti ivartalanítás hatására az ivartalanított egyedek kölyök kora „megnyúlik”, a kölyökre jellemző viselkedés (pl. játékosság) a nem ivartalanítottakhoz viszonyítva hosszabb ideig tart.

Kérdés: Okoz-e elhízást az ivarérés előtt vagy után végzett ivartalanítás?

Válasz: Nem feltétlenül. A gazdán múlik. Az ivartalanított eb hajlamosabb az elhízásra, a takarmány energiatartalmának 20-30 %-os csökkentésével az elhízás egelőzhető.

Kérdés: Van-e hatással az ivarérés előtt, illetve után végzett ivartalanítás az ivar és járulékos szervek daganatos megbetegedéseinek kialakulásában?

Válasz: Igen, határozottan jótékony hatása van az említett megbetegedésekre ill. azok megelőzésére. Mind a korai, mind az ivarérés előtti ivartalanítással kapcsolatban elmondható, hogy a méhbetegségek, a tejmirigy daganat, a herebetegségek kialakulásának valószínúsége gyakorlatilag nulla, a prosztata megbetegedések kialakulása minimális. Az ivarérés utáni ivartalanítás is jelentős pozitív hatással van az említett megbetegedések kialakulására, sőt egyes betegségek (prosztata, cukorbetegség, stb.) kezelésében az ivartalanításnak is nagy szerep jut. A nemi hormon függő végbélnyílás környéki daganatok előfordulása mindhárom módszerrel megelőzhető vagy csökkenthető.

Kérdés: Milyen hatással van az ivarérés előtti vagy utáni ivartalanítás az álvemhesség kialakulására?

Válasz: Az ivartalanított szukáknál álvemhesség nem fordul elő.

Ajánljuk továbbá az ivartalanítás helyes időpontjának megválasztásával kapcsolatban az alábbi linket:

[link]

2009. máj. 24. 21:24
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne tarts kutyát, mert természet ellenes, meg ne egyél ( disznó,marha) húst mert azok az állatok is vadon élők voltak és mi háziasítottuk őket....

Gondolkozz már...

2009. máj. 24. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!