Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehet a baja a kutyusomnak?

Mi lehet a baja a kutyusomnak?

Figyelt kérdés
Ma vettem észre, hogy a kutyusom (lassan másfél éves beagle keverék) nagyon sír és rágja a farkát. Amikor odamentem hozzá, bújt hozzám és mutatta, hogy fáj a farka. Ez előtt kb fél órával evett egy kevés csontot,ezért azt hittem, hogy szorulása lesz. De nem. Mostmár a farkát se tudja felemelni mert kegyetlenül sír. Mi lehet a baj??
2012. jan. 8. 17:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Normálisan benyúlva , persze, nem a torkáig, nem lehet akkora baj. Max érzi, aki benyúl, hogy valóban valami van ott. Én egy keresztbe fordult sertésköröm darabját szedtem ki a kutyámból, ami a végbél kijáratánál akadt el. 3 perc alatt megoldódott a gond.
2012. jan. 8. 18:22
 12/13 anonim ***** válasza:

Az én kutyámmal volt ilyen!

Amikor kakilni próbált, sírt a fájdalomtól, bár nagyon magas a fájdalomküszöbe. Csontot nem kapott, és szorulása sem volt, pedig először arra gyanakodtam, és adtam neki tejet, hogy hígabb legyen a széklete, de az se használt. Nem tudta felemelni a farkát, mert ha csak megmozdította, már sírt.

Először azt hitte a doki, hogy a bűzmirigye van begyulladva, de annak semmi baja nem volt, aztán megmutattam egy másik orvosnak, aki azt mondta, 2 lehetőség van: vagy meghúzódott a gerince valami félresikerült ugrás következtében (elég pattogós...) és akkor néhány injekció és elmúlik, vagy valami gerinc-rendellenesség alakult ki, aminek a lényege, hogy a gerincfolyadék felszaporodik és a túlnyomás nyomja az ideget, ami nagyon fájdalmas. Ez utóbbit csak valami rémséges, gerincfelnyitós műtéttel lehetett volna kezelni. Azt javasolta a doki, hogy várjunk pár napot, és ha nem lesz jobban, megröntgenezi, és aztán jöhet a műtét.

Szerencsére nem ez lett, pár fájdalomcsillapító és szteroid injekciótól elmúlt.

Nem hiszem, hogy segítettem, de holnap az állatorvos úgyis többet tud majd mondani. Szerintem ma este ne adj neki enni, hátha holnap el kell altatni a röntgenezéshez.

2012. jan. 8. 18:32
 13/13 anonim ***** válasza:

Na ne pattogjál kedves kérdező és ne csodálkozz a válaszokon. Nem azt kérdezted, hogy valaki kutyájával történt e már hasonló és mik a tapasztalatok addig is, míg dokit hívsz. (nem tudhattuk, hogy te erre vagy kíváncsi, mert nem ezt kérdezted!) Te azt kérdezted: Mi lehet a baj? Mi lehet a baja a kutyusomnak? (amire a választ csakis egy orvos tudhatja, aki megvizsgálta már kutyádat) Így erre csak egy normális válasz létezik: Vidd dokihoz.

Aki dokihoz szándékozza vinni a kutyáját és csak érdeklődésből ír ide, az le szokta írni a magyarázatba, hogy meg lesz az állatorvosi vizsgálat is, itt csak érdeklődik.

Aki a magyarázatba nem írja, hogy orvoshoz amúgy is vinné a kutyát, annak igenis szólni szoktak itt a kommentelők, hogy nem ártana állatorvosnak is megmutatni a kutyát, ezen ne csodálkozz.

Egyébként sem értem, mi értelme itt kérdezősködni. Én hiába írom meg, hogy kutyámmal történt már hasonló és kiderült, hogy végbélrák, ha a te kutyádnak közben csak bűzmirigygyulladása van, vagy megakadt valami a belében... Értelmetlen szerintem, hiszen rengeteg betegségnek ugyanazok a tünetei, ezért van kitalálva az állatorvos, aki egy vizsgálat után megállapítja, hogy mi a probléma.

2012. jan. 8. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!