Ivartalanítsam?
Szóval van egy 8 hónap körüli szuka németjuhász, és egy 8 hét körüli amstaff szuka.
Új kutyák mind a ketten, a németjuhász kicsit hiperaktív, és elég rossz.. (alig fogad szót) az amstaff meg rám hallgat, folyton velem van nem hagy el hiába hívja bárki ha meghallja a hangom egyből hozzám szalad.(első perctől kezdve engem fogadott el)
Az a baj velük hogy ha nem a német juhász piszkálja a stafit, akkor fordítva. Eleinte nyalják egymást, játszanak, aztán a németjuhász bedurvul a picivel elkezdi rángatni a lábát meg harapdálja, aztán a pici bepörög és elkezdenek marakodni.
Ma például a pici elkezdte szorítani a németjuhász nyakát a németjuhász meg elkezdte fellökte és elkezdte folytogatni a kicst. Azonnal rájukordítottam, és mind a kettőnek levertem egy fülest hogy fejezzék be, aztán egy darabig csend volt, de utána folytatták.
Nem akarom hogy hónapok múlva a stafi kinyírja a németjuhászt.. Ezért remélem hogy az ivartalanítás egy jó megoldás lenne, a kérdés az, hogy MELYIKET lenne érdemes?
Az első nagy hiba,
Ha nem nevelted meg az egyik kutyádat, miért vettél még egy kutyát? Előszőr az egyik kutyát kellene neveleni, és szocializálni, mert később a fejedre nő és nagyon nehéz lesz kezelni.
A németjuhász egyébként könnyen tanitható, de akkor is következetes nevelést igényel, mint minden kutya, és hamar meg kell neki tanitani hogy mit szabad és mit nem!
Nincs elveszve semmi! Neveld meg mindkettőt ,mert ha a stafi látja hogy a németjuhász mindent megtehet, akkor ő is utánozni fogja és egy ördögi kör lesz a vége.
A stafi pedig nem kezdőkenk való fajta... én a helyedben nem vettem volna még egy kutyát, és igenis, muszáj tanítani, és keményen kell vele bánni - és ez nem egyenlő azzal hogy megütöd, hanem határozottnak kell vele lenned, és azt az energiát kibocsátani, hogy te vagy a főnök!
Ha szereted őt, akkor érezni fogja azt, és ha még ehhez következetes is leszel, akkor hamar megtanulja, hogy szót kell fogadni a gazdinak, és csak akkor kaphat jutalomfalatlkát és simit, amikor jót csinált!
Egyébkénz 8 hónaposan még játékosak, szóval ekkor még nem baj, hogy játszanak, lesz egy korszak, amikor a kamaszkorba lépnek, és nagyon makacsak lesznek , ekkor különösen fel kell lépned!
A kutyasuli sem hátrány, de egyszerre csak eggyel foglalkozz!
A stafit lehet elajándékoznám, ha nincs más megoldás!
Ha a stafi bántja a németjuhászt, ivartalanitás után is bántani fogja, mivel harcikutya, ösztönösen harcolni akar vele, ám ha együtt nőttek fel, lehet h nem lesz baj.
Szó se lehet elajándékozásról. Ha hozzámkerült, vállalom. És kűzdök érte. Nem adom fel azért, mert béna vagyok.
Egyébként ma már normálisabbak voltak, nem veszekedtek csak játszottak. Szerintem eltelik még egy két nap, és lenyugszanak mind a ketten, a kutyasulit pedig egyébként is el akartam velük kezdeni.
Köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!