Milyen kistestű /max.40E Ft/ kutyát ajánlanátok ilyen életmód mellé?
Kistestű és kistestű kutya között is van különbség. Pl. sok mozgáshoz, nagyon aktív gazdához francia buldog nem a legjobb választás, míg lustább emberhez egy pincsert nem ajánlanék. Te tudod eldönteni a fajták jellemzői alapján, melyik illik hozzád leginkább. Az pedig, hogy milyen lesz, csak a nevelésen múlik.
Még annyit, ha a pénz számít a kutyavásárlásban, akkor inkább menhelyről hozz ki kutyát.
A kutyákat nem kilóra mérik :)) 40ezerért max. szaporított kutyát kapsz. A kistestűek is drágák, ha jó helyről veszed őket.
Bármilyen korú kutyát össze lehet szoktatni bármilyen állattal, legalábbis nem a kutya szokta jelenteni az akadályt, hanem az ember, aki akaratán kívül elronntja, vagy nem javítja meg a két állat kapcsolatát.
És hát igen, nem mindegy, hogy egy jack russellről vagy egy mopszról beszélünk, mindkettő kistestű, de jellemre ég és föld.
A legtöbb kutyának a közhiedelemmel ellentétben nem csak sétára van igénye. Mennyire értesz a kutyákhoz? Mennyire tudod és akarod tanítani? Kutyaiskolában, kutyás sportokban gondolkodtál?
Ha nem akarsz fizikailag és agyilag hiperakítv kutyát akkor a terriereket kerüld el. Ha futni akarsz vele, akkor a turcsiorrúak nem jöhetnek szóba. Azt is gondold végig, hogy a szőrével mennyit tudsz/akarsz foglalkozni. Kutyakozmetikus belefér, vagy csak a heti egy fésülés? Egyáltalán vagy annyira erős jellem, hogy ne nőjön a fejedre egy kisebb kutya, vagy te is itt fogsz sírni, hogy harap a három hónapos kutyád és véres a kezed és nem bírod?
Na meg mut takar az, hogy kicsi? Zsebkutya, vagy a térdig érő még belefér? :)
Egyáltalán vagy annyira erős jellem, hogy ne nőjön a fejedre egy kisebb kutya, vagy te is itt fogsz sírni, hogy harap a három hónapos kutyád és véres a kezed és nem bírod?
Na meg mut takar az, hogy kicsi? Zsebkutya, vagy a térdig érő még belefér? :)
Nagyon sok könyvet olvastam a tanításukkal kapcsolatban. hétvégente lenne időm kutyaiskolába járatni. A másik kutyám is fiatal, fél éves, vele szoktam gyakorolni, és egész szépen haladunk. Fésülném természetesen, de ha szükséges, beleférne időnként a kozmetikus. Elég következetes vagyok, és ez gyerekek között is megmutatkozik. Elsősorban Bullterrierre gondoltam, de anyum nem engedi, így majd, ha saját lakásom lesz, akkor tartok Bullterriert, ami a kedvenc fajtám. Ez esetben marad a zsebkutya. :)
szerintem válassz keveréket. rengetegen tartanak otthon ilyen kiskutyákat így egyre több ilyen keverék van, pl. havanese-yorki, mopsz-csivava, máltai selyemszőrű-törpe pincser, stb.
ezek előnye, hogy többnyire ingyen vannak, a túltenyészettség nem lehet jellemző rájuk, teljesen egyedi, nem lopják el és ha elveszted visszaadják...
ilyenekre gondoltam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!