Mi a különbség a Csehszlovák farkaseb és a Saarloosi farkaskutya között? Mutattok róluk képet?
Az, ami a csivava és a német dog között: két különböző kutyafajta.
Képet meg keress google-lel :D
Jó...
Beirom és ugyanaz a kép megjelenik mindkettőnél... evvel a válasszal sokat segitettél..
Óriási különbségek vannak köztük...
A Csehszlovák farkaskutya: Kárpáti farkast kereszték a Német juhászkutyával, aminek az eredménye, egy farkasra inkább jobban hasonlító hibrid kutyafajta. Főleg farkastulajdonságokkal rendelkezik, egygazdás, kutyákat elviseli maga körül, de nem szereti. A Kárpáti farkas, magányos farkas, nem falkaállat, így elég magának való a Csehszlovák farkaskutya is.
A Saarloosi kutyafajta már inkább hajaz a kutya viselkedésre, de a többi igazi kutyához képest az ő viselkedése is inkább "farkasos". A Saarloosi kutyafajtát az "Eurázsiai farkasból", más néven, Szibériai fehér farkas (?) tenyésztették ki.
Akkor rossz jutott eszembe hirtelen, egyébként az Eurázsiai farkasnak vannak alfajai. Az eurázsai farkas egyik alfaja a Szibériai fehér farkas is.
De nekem egy időben a mániám volt a farkas-kutya keresztezése, a hibridizált fajok, nagyon sokat olvastam róla. Tisztán emlékszem, hogy a két farkaskutya (saarloosi, csehszlovák) két különböző farkasfajtól származnak. Ezért is különbözik a jellemük annyira. Kerestem azt a dokumentumot most, csak nem találom. De keresem még és belinkelem nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!