Mikor fogja fel végre, hogy nem moroghat?
15 hónapos szuka staffordom, hogy nem borzolhat/moroghat más kutyákra? Elég domináns típus de velünk sosem próbálkozott, nagyon kedves kutyus. Próbáltam a hónapok alatt több dolgot is, leküldtem a földre, csak simán visszatartottam és rászóltam, az ujjammal fenyegetőzve. Volt, hogy a pofájánál fogva emeltem fel mert már nem bírtam, hogy nem érti meg, és nem teheti.
Kutyasulis válaszokat köszi ne, mert nem viszem. Ha nem sikerül belátható időn belül javulást elérni, akkor így jártam. Hallottam, hogy vannak ösztönhiányos kutyák, valószínűleg ő is ebbe a kategóriába tartozna?
a flakonozás-kannázásra már gondoltam, csak nem akarok minden sétára cipelni naKKannákat :)
2. a bajom az, hogy messze vannak, illetve tudom, hogy a gazdit tanítják jobbára, hogy foglalkozzon a kutyával.
nekem ezen kívül semmi problémám nincs vele, mindent megcsinál, hihetetlen okos és kedves. és a borzolás sem törvényszerű. Volt, hogy neki akart ugrani egy kan kutyának míg meg nem szagoltattam vele a pisijét. Előtte ilyet nem csinált még, de miután lecsillapodott, hatalmasat futottak, és vigyorogva feküdt le neki :D
Járt kiskorában kutyák közé? Mert ha egész életében csak annyit látott belőlük, hogy ugat-morog, te meg mérges vagy, akkor nyilván nem lesz jó véleménnyel róluk.
Az ösztönhiány meg nem azt jelenti, hogy nem fogja fel, amit mondasz neki :) Az a gazda ösztönhiánya maximum ;)
Egyébként meg próbáld keményebben, mert ha nem érti meg, akkor nem ő a hülye, egyszerűen csak nem jut el hozzá az üzenet. Nem azt mondom, hogy üsd-vágd, de például próbálkozhatsz azzal, hogy hátat fordítasz a másik kutyának, a tiédet leülteted úgy, és nem hagyod, hogy hátra forduljon, ha pedig már nem is akar hátranézni, megdicséred. Ezt minél sűrűbben tudjátok eljátszani, annál jobb. Vagy ha félelemből csinálja, akkor próbálj meg együtt sétálni más kutyással, akinek nyugodt, fegyelmezett kutyája van, és nem akarja csesztetni a tiédet. Nem kell őket összeismertetni, csak sétáljatok egymás mellett, kutyák eleinte az ellenkező oldalon, aztán ha már úgy nyugodt, akkor mehetnek közelebb. Igazából az előző módszerhez is jól jöhet egy kutyás segítő, akkor nem kell az idegeneket vadászni meg riogatni a gyakorlással.
Esetleg vegyél igénybe szakmai segítséget. Nem iskolára gondolok, bár jobb helyeken ezen tudnak segíteni, és még mindig nem értem, mi a bajod velük :) De kutyakiképzők házhoz is mennek az ilyen problémák megoldására, és a normálisabbja nem is akar rád erőltetni semmi mást, csak amiért fizetsz neki.
18.49-es, neked valószínűleg egy nyugodtabb kutyád van, nekem meg egy vehemensebb :)
most olvastam a tenyésztő válaszlevelét. érdekelt, hogy a testvérei hogy viselkednek más kutyákkal.
az anyja is ezt csinálja, de csak összeszaglásig, utána minden rendben. mi ritkán jutunk el odáig.
egyébként jól szocializált kutyus és sok (szuka!) barátja is van, rengeteg kutyával találkozott mióta nálunk van, vittem oda mindegyikhez kis korában, szóval nem ezen múlt.
marad továbbra is a határozott tiltás.
a fizikai fenyítést én sem szeretem, és nem is alkalmazom, ritkán sajna elszakad a cérna, ha nekem is rosszabb napom van.
köszi a válaszokat.
"marad továbbra is a határozott tiltás."
Szóval adunk tippeket, mert az eddigi módszerek nem jöttek be, te meg inkább úgy döntesz, hogy továbbra is azt csinálod, ami nem működött, jól értem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!