Border collienak mennyi gondozásra van szüksége naponta?
Sziasztok!
nagyon tetszenek a border colliek....
Tudom,hogy nagyon hiperaktív kutyák,én még suliba járok,de
elég nagy portánk van 3600 négyzetméteres és kiskutyámmal szaladgálhatna,emelett tudom napi szinten 30 percet tanítani,sokat játszani vele és mondjuk napi 1 óra séta,hétvégén nagyobb túrák......
És show vonalút,mert a munka pörgősebb....
DE emelett a kutya fajta mellett tetszik a németjuhász(több olyan esetről hallottam,hogy pl most szilveszterkor is a kutya annyira megijedt a tüzijátéktól,hogy megharapta a saját gazdáját,a német juhász elég agresszív? vagy csak nevelés kérdése...
óriás snaci esetleg?
Ja és milyen magas kerítés kell ezeknek a kutyáknak 1,5 méteres már jó?
Na most jobb ha tudod, hogy a kutyát nem érdekli, mekkora a kert, vagy udvar, nevezd aminek akarod. Pláne nem egy ilyen fajtát, ami amúgyis a te nyakadon akar lógni reggeltől estig, lesve a kívánságaidat. Szóval hacsak nem lehet bent a lakásban veled sokat, akkor biztos nem lesz neki elég a másfél óra foglalkozás.
A német juhász nem egy agresszív fajta. Azért válik azzá, mert az emberek nem veszik figyelembe, hogy munkakutya, nem nevelik meg rendesen, ezért a természet adta dominanciájának a fogaival szerez érvényt. Szóval annak is sok foglalkozás kell, szerintem legalább annyi, mint a bordernek, csak a németjuhászt mondjuk látod futás közben, a border meg csak a kondenzcsíkot húzza melletted :)
A másfél méteres kerítésen meg úgy kimennek, ha akarnak, ahogy nem szégyellik.
Kutyaoviban az oktatónknak borderei vannak (tenyészti is őket). Reggel fél órát intenzíven mozgatja őket (apportoznak), du. szintén 1 órát. Emellett napi 20 perc logikai játékok.
Az ő kutyáinak ennyi elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!