Akinek van kutyája az jobb ember?
Figyelt kérdés
Mi a jó?Tudom, de akinek van kutyája, az kedvesebb, rendesebb, nem olyan ideges, mert szereti az állatokat, és foglalkozik vel... márha foglalkozik. Szóval akinek van kutyája az rendesebb ember?
Csak ismerősöm mondta ezt, és érdekelne, hogy mások mit gondolnak erről.
2012. jan. 5. 06:59
11/16 anonim válasza:
Hitlernek is volt kutyája, sőt még szerette is őket, de nem mondanám, hogy jó ember volt.
12/16 anonim válasza:
A "jó", az egy relatív dolog :) A kutyája szempontjából bizonyos, hogy a gazdája "jó" ember, akármilyen módon bánik is vele..
13/16 anonim válasza:
Szerintem mindenkinek másképp van.Én nagyon szeretem a kutyákat.Lehet hogy igaz.Tudom hogy ez nem volt hasznos válasz.:)
14/16 anonim válasza:
Hát ez így nem pontosan igaz, mert pl ott az a sok állatkínzó is. na ők, nem jó emberek. Viszont ha van egy állatod, nem feltétlenül kutya, akkor mindig van egy barátod, számíthatsz rá, nem vagy egyedül, és így boldogabb is leszel.
15/16 anonim válasza:
Szerintem akinek van kutyája és rendes gazdi, sokkal felelősségtelesebb és ha még foglalkozik is vele az türelemre tanít. És rájössz, hogy sokkal értelmesebbek mint pár ember, így toleránsabb leszel a balf@szokkal:)
16/16 anonim válasza:
Nem olvastam el a többi válaszoló hozzászólását, úgyhogy a lényegre is térnék. Sajnos nem. A kutya, és a többi állat nagyon sokat segíthet egy ember, főleg egy gyerek jellembéli fejlődésében, és valóban látszik a különbség egy felelős állattartó, és egy állatot csak tv-ben látó ember, gyerek között, de ha valakit nem érti meg, nem szokott hozzá az állathoz, és semmibe veszi, akkor nem tanul tőle semmit. Az állatoktól emberséget lehet tanulni, de csak az tud, aki hajlamos is rá, és aki elég értelmes is ahhoz, hogy ezt megértse, vagy legyen vele valaki, aki megértet vele. Ha hajlandóak vagyunk legyőzni önnön önző érdekeinket, és a szívünkkel szeretni egy állatot, és ne csak tartani, akkor olyan pozitív dolgokat tapasztalhatunk, amik nagyon értékesek, és igaziak. Ha valaki nem szereti a kutyát, akkor nem is fogja meglátni benne azt, amit adni tud, és nem csak a kutya, hanem a többi állat is. Ebből következik, hogy nem is lesz kiegyensúlyozottabb, megértőbb, és rendesebb. Valakinek csak stresszel jár az állat. Felesleges erre magyarázatot keresni, pedig van: más neveltetés, a szülők túlzott félelme és utálata az állatok iránt, a tudatlanság, a saját félelmünk, és még sorolhatnám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!