Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik tanítási módszerrel...

Melyik tanítási módszerrel könnyebb a kutyákat kezelni?

Figyelt kérdés

Az energia átadással vagy pedig a parancsokkal ?

Szerintem ez az energiás dolog sokkal fontosabb.

A kutyát falka tagnak kell tekinteni , nem pedig bábunak aminek csak parancsolsz. Szerinted ?

2012. jan. 4. 22:09
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Na állj. A tanítás és a nevelés két különböző dolog. Az "energiák", azaz a hozzáállásod, a kisugárzásod a kutyával való általános kapcsolatodban fontos, abban segít, hogy hiteles falkavezér legyél a kutyád szemében. A vezényszavak pedig akkor jönnek a képbe, amikor valami konkrétat akarsz közölni a kutyával, például gyere ide, feküdj le, menj a helyedre, nem szabad. Mindkettő szükséges ahhoz, hogy normális, kezelhető és problémamentes kutyád legyen.
2012. jan. 4. 22:34
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnek igaza van. a 2 dolog együtt működik.Ez a bajom ezzel az "energia átadással" , sokan félreértik.
2012. jan. 4. 22:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Előzőnek igaza van, de azt hiszem, értem, mire akarsz kilyukadni.

Anyukám régi kutyás könyveiben még az van, hogy a kutya fenekét le kell nyomni a földre, a nyakát meg felhúzni, mikor ülni tanítod. Persze, a kutya előbb-utóbb megtanulja, nem hülye, de nehezen látja meg az összefüggést, merthogy ő épp hogy próbál talpon maradni közben.

Ma már az ilyen módszereket nem nagyon használják, többet tudnak a kutyák viselkedéséről, ezáltal a képezhetőségéről. 100 éve még teljesen elfogadott volt, hogy ha a kutya nem jön első szóra, csak másodikra, akkor jól verd el, majd legközelebb jobban iparkodik. Még 10-20 éve sem volt benn nagyon a köztudatban ez a falkavezérségesdi, az átlag gazda általában rákényszerítette az akaratát a kutyára, a nagyobb erejénél fogva, vagy pedig szöges nyakörvvel és egyéb segédeszközökkel.

Mióta egyesek kifigyelték, hogy a kutyáknak melyek a "gyenge pontjai", amiknél fogva erőszak nélkül irányíthatóak, szerintem mindkét félnek könnyebb a helyzete.

Hogy ez energia-e (nem túlzottan szeretem ezt a kifejezést) vagy "csak" egy másféle, tudatosabb nézőpont, nem tudom, de működik. És mennyivel kellemesebb egy olyan kutyával sétálni, aki békésen ballag melletted, mint ha kétméterenként meg ként rángatni a fojtó nyakörvvel.

2012. jan. 4. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!