MIlyen kutyus illene hozzám?
Én nagyon szeretem a vizslát. Igazi magyar kutya, még ebadót sem kell utána fizetned.
Persze ez nem lehet szempont, csak megjegyeztem.
Se nem kicsi,. se nem nagy, rövid szőrű, okos, ha ügyes vagy, sok mindenre megtaníthatod.
Emberszertő, hűséges.
Mi kell még?
Sok mozgásra van igénye, szóval nyugodtan futhatsz, vagy barangolhatsz vele.
Hát nem gyönyörűek?
Egyet értek az előttem szólóval, vizsla :)
Bocsi az offér, de meg kell kérdeznem, hogy miért nem kell fizetni utána ebadót?
Német juhász
Ha kiskorába emberekhez van szoktatva akkor nagyon emberbarát tud lenni szereti a testmozgást igényli hogy foglalkozz vele jó örző kutya
Amúgy én is 14 éves vagyok sokszor viszem sétálni és el is engedem ha szólok neki visszajön és kutyasuliba is nagyon szeret járni
és szerintem nem olyan nagy 65 cm körül vannak de ez kutyától függ.
12.39-nek
Mert, ha magyar származású kutyád van, a vizsla pedig kimondottan magyar vizsla, akkor - én úgy tudom - nem kell utána adót fizetni, akkor sem kell, ha menhelyről hozatsz kutyát.
Természetesen utána lehet nézni, de tavaly legalábbis még ezt mondták.
Én eddig azért nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel, mert nekem spániel anya, keverék kutyám van, úgyhogy nekem biztos kell.
"Csak az őshonos magyar kutyafajták kapnak kivételt az ebadó fizetése alól, viszont azok közül mind, nem csak a tenyésztőknél lévők. Tehát Kuvasz, komondor, magyar vizsla, puli, pumi, mudi, magyar agár és az erdélyi kopó tartása adómentes, míg az olyan népszerű fajták, mint a beagle, tacskó, németjuhász, spániel, csivava, vagy bármilyen keverék kutya adóköteles."
Itt van a link
Szerintem nézz körül menhelyen is.
De ha fajtisztát akarsz akkor ha következetes, határozott gazdi vagy akkor simaszőrű foxterrier, beagle.
16:26-nak
Köszi szépen, ezt nem tudtam :)) Végül is nekem mind1, mert Szlovákiában lakom, csak kíváncsiságból kérdeztem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!