Mennyibe kerül egy tacskó? És elbír vele egy 12 éves lány?
Szia!
Én is 12 éves vagyok és régen volt egy tacskónk.kölyökkorában nagyon sokat ugrándozott, rágicsált.Amikor felnőtt szeretett sokat ásni.Ha következetesen neveled akkor biztos, hogy nem lesz baj.Azért néha megmakacsolja magát.Nem az a fajta kutya aki lesi minden óhajod, de ettől függetlenül egy szeretetreméltó kis jószág.Sajnos Csöpi már nem lehet velünk.:(
mi 2000ért vettük egy ismerősünktől mer született nekik..
amugy szerintem biztos bír vele mert én 10 évesen kaptam a tacsim :D kikönyörögtem :É és már 5 éves (:
Én is 12 éves vagyok. Nekem van egy 6 és egy 3 meg egy 2 éves tacsim. Nagyon aranyosak. Okosak. Kb.15-25000ft-ig lehet kapni őket. Sok fajtájuk van ám. Van szálkásszőrű,hosszúszőrű, rövid szőrű
-feketecser
-barna
és van olyan is amelyiken van minden szín. Fehér,barna fekete kicsi foltokban.
Ezen kívül a rövidszőrüeknél van:
-normál
-standard
-törpe méret
Mindegyik különböző viselkedésű. De én a norál feketecser rövidszőrüt tudom mondani. Télen -1c alatt még véletlenül se menjen ki.!!!
Elbír vele egy 12 éves is de pár hét múlva úgyis a szülőknek lesz a gondjuk a kutyaetetésselstb.
Nekünk is van egy törpe tacskónk. Nagyon aranyosak és szeretetre méltó kutyusok. Amikor kicsik, akkor igen sokat rágnak, ezért papucsot ne hagyjatok kint vagy a közelében. Mikor felnő szeret ásni, ezt én is tapasztaltam, nálunk mindig fel van ásva a kert, de ez különben azért jó, mert lótetveket keres a föld alatt. Megfogja az egeret, patkányt, vakondot, és a békát is. Sokszor jobb mint egy macska.^^
Na, igen nem a tanulékonyságáról híres, meg arról, hogy mindig követi a gazda utasításait, mert tény, hogy sokszor megmakacsolja magát, de ezenfelül szerintem nagyon aranyos kutya. Igazán szeretetreméltó, sokszor hízeleg is, és szereti a gyerekeket. Étel terén nem válogatós, mindent megeszik (legalább is a miénk, de meglehet, hogy nevelésen függ). Viszont arra vigyázz, hogy nagyon cuki pofát tud vágni, angyali képet, kiskutya szemekkel, ezért soha ne "hizlald fel" ha kajáról van szó.
Szerintem aranyos és hasznos kutyus, nem szabad elkényeztetni sem, mert akkor elveszik a "tudománya", mármint nem fogja meg majd az egeret, meg stb. Đe nagyon szerethető fajta. :)♥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!