Kinek mennyi idő volt szobatisztaságra nevelni a kutyáját? (Elsősorban lakásban élők válaszai érdekelnének. )
Nagyon köszönöm a válaszokat!:)
Most 3 hónapos a drágám és biztos vagyok benne én is, hogy én rontom el a dolgot, mivel most feküdnöm kell és a párom nem tudja olyan gyakran levinni. Na de ha meggyógyulok, akkor megint többet leszünk lent.
Ezt az odarohanós felkapós dolgot én is eljátszom vele mindig, de csak azt értem el vele, hogy iszonyatosan elkezdett félni tőlem és menekül előlem, közben pedig széthordja a pisit a lakásban.:P De felszereltünk egy a fekhelyére néző kamerát, így látom, ha felkel és tudok rögtön menni és figyelni.:)
Kedves "kutyát-felkapó-a-ház-elé-rohanó" válaszoló!:) Amikor ezt eljátszottad a kutyusoddal, akkor lent folytatta a pisit? Mert az enyém ilyenkor nem hajlandó pisilni, csak mikor nem figyelem.:S És sétáltál is vele, vagy csak egy helyben álltatok?
a kutyafelkapós vagyok:)
Nem,nem pisilt akkor,mert meg volt ijedve,hogy mi ez a felhajtás.Ezért kellett órákat lent maradnom vele,amíg pisilt.Ez szerintem nagyon fontos,hogy addig nem szabad felvinni,amíg nem pisilt,és akkor meg kell dicsérni.Nálunk legalábbis bejött.
megint én:
nem nagyon sétáltam vele,mert nálunk el tudtam engedni,nem kellett pórázra kötni.Ez mondjuk biztos sokat számít.
Nekünk anno a régi kutyusunk pár hét, talán 1 hónap alatt megtanulta, de majdcsak 1,5 hónap kellett ahhoz, hogy ne csússzon be semmi "ajándék", mikor nem vagyunk otthon.
Én a 11 hetes kiskutyámmal 3-4 napja járok le és tegnap óta sikerrel van. Persze itthon is bepisil (sajna nem mindig találom el az időt), de azt érdemes megfigyelned, hogy körülbelül hány óránként szokott pisilni, kakilni és ez alapján levinni.
Pl. játék, alvás után rögtön le, ha pedig mindig egy adott időpontban eteted (pl. pont délben), akkor megnézheted mennyi idő míg kakil és utána úgy időzíteni.
Amúgy olyan 2-3 óránként szoktam lemenni vele.
Elég hosszadalmas, de ezzel jár :P.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!