Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lábmütét után idegsérülés...

Lábmütét után idegsérülés gyanuja van a kutyámnak, könyöktöl lefele csak lifeg a karja, van rá esély h meggyógyul még?

Figyelt kérdés

2012. jan. 2. 20:02
 1/9 A kérdező kommentje:
Doki azt mondta, hogy valószinüleg könyöktöl lefele sosem fogja tudni már használni a mellsö lábát, de mivel még friss a mütét, van rá egy nagyon enyhe esély, örülnék neki ha valaki pozitiv visszajelzést tudna adni arról, hogy hasonlo helyzetböl felépült a kutya és járt utánna! Egy 5 hónapos berni pásztorrol van szó, annyira szeretetéhes és játékos, hogy a szivem szakadna meg ha nem láthatnám többet önfeledten ugrálni a kicsit!
2012. jan. 2. 20:08
 2/9 anonim ***** válasza:

Állatorvostól kérdezd.

Egyébként szerintem van. Nekem cicámat műtötték meg még régen a bal hátsó combját és utána lebénult az egész lába, csak húzni tudta maga után. Én már amputáltatni akartam mert mozogni sem tudott normálisan, futni meg egyáltalán nem, csak az orvos mondta, hogy ne. És igaza lett, több, mint fél év után kezdte lassan újra mozgatni a lábát.

Persze valószínű, hogy egészen más baj van a kutyád lábával, de az esély meg van rá, hogy egyszer felépül. De azért gondold át, és próbáld elfogadni, hogy lehet, hogy többé nem tudja használni azt a lábát. Persze így is tudna normális életet élni. Szorítok!

2012. jan. 2. 20:09
 3/9 A kérdező kommentje:
A helyzet a következö:a kutyusom játék közben, valószinüleg galambokra ugrálás közben, ráesett nagy lendülettel a mellsö 2 lábára, ennek következtében a jöbb elsö könyöknél az a "villás" kinézetü csont egyik fele letört. Elvittük mütétre, egy lemezt tettek be a csonthoz, ami rendbe is jött, viszont azota a végtag also fele csak úgy lifeg a semmiben, amikor alszik akkor szinte ki van csavarodva de nem is vesz rola tudomást, ellenben még maga a testrész nem éllettelen, ugyanis pl ha a lábujjai közé erös nyomást csinálok, akkor felvonyit kicsit, de ott a könyök része az totál 0 jelenleg. Doki is mondta h várjunk még meg minden, csak azért szerettem volna pár pozitiv "élményröl" olvsni valaki álltal, mert már igy is ki vagyok idegileg a kutya miatt, és miután a doki elmondta a amit leirtam, még jobban kilettem, és szeretnék egy kis megnyugtatást is hallani! Köszönöm a választ, ez a cicás dolog kicsit feldobta a hangulatomat, remélem itt is rendben lesz minden!
2012. jan. 2. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is remélem! Sok sikert hozzá!
2012. jan. 2. 20:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha anyagilag megengedhetitek magatoknak, akkor mágnesterápia, hidroterápia még segíthet. Nézz utána, számold át! Szerintem még menthető...
2012. jan. 2. 22:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Mágnesterápiám van itthon, de egyenllöre csak pioptron lámpával kezelem. De nem is rossz ötlet, bát én teljesen másra vettem, de erre a problémára is jo lehet igaz!
2012. jan. 3. 07:10
 7/9 A kérdező kommentje:
"bioptron" nem pioptron na:)
2012. jan. 3. 07:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! 5 hónapos korában a vizslám eltörte a comnyakát, pont játék közben. Megműtötték, becsavarozták. Műtét után csak akkor állt rá, ha "állt", azaz futás, gyaloglásnál nem használta. Nagyon csúnyán levékonyodott a hátsó combja, befelé fordult a kis térde. Egy-két hét után elkezdte használni a lábát, de akkor még húzta földön, műtét után 6 héttel még felemásan használta a hátsó lábait (látszott a körmök kopásán). 6 hónap telt el azóta, a kutyát dícsérik milyen szép izmos és nem értik általában mi az a szőrhiba a combján (a heg csúnyán gyógyult be, de a csont az jó lett:) Fut, mint a többi fajtársa, vadászatra jár és hatalmas sétákra, visszaizmosodott. Én vittem őt úszni, nekem nem volt pénzem hidroterápiára, ezért a kis Dunára vittem el minden nap - miután a seb begyógyult.

Van esélyed, csak türelem! Sokáig tart, de nekünk jó vége lett.

2012. jan. 3. 09:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha kicsi a kutyád, akkor a hidroterápia-szerűség is megoldható házilag! Fürdőkád, langyosvíz, és eleinte napi 2-3 percre, aztán a végén már akár napi 2x10percre is tapostathatod a vízben. Ez iszonyatosan sokat segít, mert a víz nem terheli az izületeket, tehát fájdalommentesen tud mozogni benne, és kicsit talán beindul az a rész is, ami eddig nem mozgott. Esetleg vedd fel a kapcsolatot a Noésokkal, hátha tudnak segíteni némi telefonos tanáccsal, náluk a utóbbi időben több kutya is csodával határos módon tanult meg újra járni.

Illetve ami még fontos, hogy ne kíméld indokolatlanul! Tornáztasd, vidd sétálni, esetleg kutyatársaságba, hátha mozgás közben elkezdi kicsit használgatni.

2012. jan. 3. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!