Hogy lehetne eltüntetni a kutyám szagát?
Naponta kefélés .
Meg lehet próbálni a száraz sampont is, persze, alaposan kikefélni belőle.
szerintem is ki kell vizsgáltatni a kutyát,mert az,hogy leírod,hogy " tipikus büdös kutyaszag",az nem elég.Kéne látni a kutyát,hogy,így nem lehet megmondani,hogy van-e baja,és azért büdös (rengeteg egészségügyi oka lehet),vagy csak te nem szereted a kutyaszagot.
Régebben is büdös volt?
Egyébként van olyan samponés balzsam,amivel nyugodtan fürdetheted két hetente,de csak ha egészséges!
ezekke fürdetheted sűrűn:
ez mind nagyon jó minőség,csak iszonyú drága,dehát valamit valamiért,ugye
igen, igaza van az előttem válaszolóknak, több oka lehet
1. van egy általános kutyaszag, ami viszonylag markáns, főleg a kanok esetében, de ez azért nem elviselhetetlen
2. valamilyen betegség kísérőjelensége. bőrbetegségnél vagy a bőr allergiás reakcióinál (bolhára, tápra, stb), amely következtében gyakran a bűzmirigye is megtelik
3. a kutya más szagot tart kellemesnek, komfortosnak, mint mi, az enyém imád az utcán heverő kutyapiszokban, lótrágyában hemperegni, ha netán elszökik otthonról, tudom, hogy tök büdösen fog visszajönni. főleg, ha előtte frissen fürdettük, mert neki természetellenes, hogy "nincs" vagy "kellemes" a szaga. ez egész más bűz, mint a 2-es pontban leírtakból eredő, bár minimum olyan kellemetlen (de legalább nem beteg :))
az én kutyámnál eddig ezek merültek fel bűzforrásként. remélem, h tudtam segíteni
Köszönöm a válaszokat :)
Már régóta van ez így. Azt szeretném még kérdezni, hogyha a bűzmirigyével van baj, akkor attól lehet a szőre büdös? Mert neki semmi más, csak a szőre büdös. Nem tűnik betegnek, a bőre rendben van. Amúgy ő is beleszokott hemperegni a lótrágyába, mert hát spániel :)) de nem ettől van, az elmúlt időben nem engedtem neki egy sétán sem ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!