Hány százalék hogy vemhes a kutya ha nem ragadtak össze?
kedves okosok, az oldalak amit linkeltetek mindenfajta állatorvosi ismeretet és alapot nélkülöznek.
A kutya megtermékenyülhet "összeragadás" nélkül is, hiszen az ejakuláció előbb megtörténik mint a pénisz "megdagadása"
Akkor helytelen. A természetben sem mindíg történik meg az összeragadás, (veszély esetén pl) de van ejakuláció.
tenyésztésben is van plolyan kan aki soha nem ragad össze egyszerűen a péniszének alakja miatt.
Az ejakuláció már előbb megtörténik.
Ha gondolod beszkennelem az állatorvosi egyetemi tankönyv ide vonatkozó részeit
Sajnos sok. Attól h nem ragadtak össze, ugyanúgy képes vemhesülni a szuka. Az összeragadás azt biztosítja, h a psrmiumo ka legnagyobb számban éljék túl az aktust és kerüljenek jó helyre. De nem létfeltétele a párosodásnak.
"Gyakran találkozhatunk olyan tévhittel, hogy a szuka csak akkor marad vemhes, ha összeragad a kannal. Igaz, hogy a párzó kutyák az esetek 90 %-ában együtt maradnak, de ez egyáltalán nem törvényszerű. A hímivarsejtek tömege ilyenkor is bejut a méhnyakcsatornába, majd a méhbe, és a petesejtek éppúgy megtermékenyülnek, mint összeragadáskor."
Én elolvastam a cikket, amit belinkeltél és ezt írja:
"Az említett összeragadás fontosságára, a sikeres termékenyülésben játszott szerepére utal az a megfigyelés is, hogy ha a párzás során a kan összeragad a szukával, sokkal nagyobb a vemhesülés valószínűsége, mint ha nem ragadnak össze."
Én úgy értelmezem, hogy nem lehetetlen, hogy az összeragadás nélkül is vemhes legyen, de persze sokkal nagyobb az esély,ha összeragadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!