Milyen nyugtatót adhatok be a kutyusnak?
Figyelt kérdés
Ma délután a sétánk közben találtam egy groenedaelt, hazajött velünk, de iszonyatosan retteg a petárdáktól. Be tudom vinni a házba de ott is fél, nehéz megfogni is, félek nehogy félelmében harapjon. A sajátom nem retteg annyira, de a groninak szeretnék valamilyen nyugtatót adni. Sedalin nincs itthon, humán gyógyszerek közül Xanaxot és Seduxent találtam..2011. dec. 31. 16:57
11/20 anonim válasza:
18:03-as. Már nem azért de most mit kell itt okoskodni?? Nem is neked mondtam, csak az első mondatot. Nem kéne messziről lenézni mindenkit aki nem te vagy!
12/20 Akiteki válasza:
Pont az első mondatot írtad nekem. Értem én, hogy engem akarsz kioktatni. Csak tudnám miért?
14/20 A kérdező kommentje:
Hűha. Én sem igazán értem ezt sok hülyeséget, nem tudom miért ír kommentet az, aki el sem olvassa a kérdést.
Például az a kedves válaszoló aki közölte, hogy nem vagyok normális, ha esetleg elolvasta volna a kérdésem részletezését, akkor talán megértette volna a problémát. Az én kutyám nem fél, tart a dologtól, de mivel én vagyok a falkavezér, bízik bennem és megnyugszik. De azért lehet okoskodni, egy egyszerű kérdésfeltevésre.
Aki pedig értelmes választ adott annak köszönöm, és örömmel közlöm, hogy ma délelőtt eljött a kutyusért a gazdája és hazavitte. A kis fekete lökött majd kibújt a bőréből! :)
2012. jan. 1. 14:42
15/20 Akiteki válasza:
Az igazán gyorsan ment. Ügyes vagy!
16/20 anonim válasza:
Pontosan elolvastam a kérdésedet. És csak hogy tudd, a kutyák 90%-a fél a petárdáktól de a gazdák 0,5 % se jut eszébe begyógyszerezni egy kutyát. Remélem azért nem nyugtatóztad be (mert amúgy is veszélyes), és remélem elmesélted a gazdájának hogy mit akartál. Amúgy tudom, hogy csak jót akartál. De ezzel könnyen tönkre vághattad volna az életét.
17/20 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb humán gyógyszer veszélyes a kutyákra. Mégis számos állatorvos ír fel sokféle fájdalomra algopyrint, ami ugyan hosszú távon árt a kutyának, de adott alkalommal csökkentheti a fájdalmait. Tehát az algopyrin kivétel. Nem adtam semmilyen nyugtatót kutyának, viszont feltettem a kérdést remélve hogy a nyugtatók között is akad olyan kivétel ami egy kicsit csökkenti a rettegését egy vadidegen házban durrogások között, távol a gazdájától. Én is elhiszem hogy te jót akartál, de talán nem kellene elhamarkodottan ítéleted mondanod senki fölött.
2012. jan. 1. 18:16
18/20 Akiteki válasza:
Van néhány humán gyógyszer, ami adható kutytáknak. Pl. ahogy írtad, az algopiryn. Néhány köhögéscsillapító vagy gyomorfertőtlenítő is. De a nyugtatók egészen másképp hatnak a kutyáknál, mint az embereknél. Ezért tilos nekik. Egyszer elmagyarázta az orvosom a különbséget, de már a felét elfelejtettem.
19/20 A kérdező kommentje:
:)
2012. jan. 1. 19:04
20/20 anonim válasza:
Igenis lehet kutyának nyugtatót adni, de állatorvostól kérjük! Ha repülőgépen szállitanak kutyát, ott is szoktak mert egy őrjöngő állat nem lenne biztonságos. Azt nem tudom hogy kötelező-e de azt már hallottam h szoktak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!