Mikor számít kövérnek egy kutya?
5 hónapos a beaglem (szuka) és magas árfekvésű szuperprémium táppal etetem, napi háromszor. A kutyus szépen fejlődik, ha fentről nézem, a két oldalánál kicsit kidomborodik. Ugye nem túlsúlyos ez még? Szóval nem kötelező a hátával egyvonalban lenni a hasának. Az az igazság, hogy a táp, amivel etetem nagytestű kölyökkutyának való, így a méretének megfelelő adaagolási útmutató nincsen rajta. Én 300 Gr-ot adok neki naponta belőle. Félek, hogy túletetem és dagi lesz :) .
Egyébként rengeteget megyünk, napi 5-ször visszük le, 30 perc minimum, ebből az egyik séta 1-másfél órás.
Egyrészt a méretének, életkorának megfelelő táppal kell etetni. Másrészt nem találomra adjuk neki az adagokat, hanem betartjuk, amit a csomagoláson ajánlanak. Ettől eltérni csak akkor tanácsos, ha nem úgy fejlődik a kutya, ahogy kéne.
Szerintem amúgy sok neki ez a mennyiség.
Csak egy példát mondok neked. Nekem bullmasztiffom van, múlt hétig a prémium tápjából 380 grammot kapott naponta. Na most a tied szuperprémium, kevesebb is kell belőle, valamint a kutyusod is jóval kisebb, mint az enyém (enyém vasárnap lesz 6 hónapos és 26 kg)
Nincs ebből a tápból olyan fajta, ami nem nagytestű kutyáknak való? Ahogy írod a magasságát és súlyát, ebből ítélve nem hiszem, hogy dagi lenne.
A dereka látszik neki, ha föntről nézed? Ha még érzed a bordáit az is jó! Tudsz feltenni róla képet? kepfeltoltes.hu-ra pillanatok alatt megvan :)
Kölyök korban viszont az a fontos, hogy inkább vékonyka legyen, mintsem izmos. Nekünk mindig azt mondta az állatorvosunk, hogy jobban szeretik azokat a kutyákat, akik kölyökként vékonyabbak és utána szedik fel magukra az izomzatot szépen, fokozatosan, sokkal egészségesebb nekik így!
Szerintem is sok kicsit. Nyilván egy 5 hónapos kutyának még nem látszik a végleges alkata (azt, hogy van-e "dereka", inkább kifejlett kutyákra szokták mondani). Ha az ujjaid hegyét könnyedén végighúzod a bordáin, és nem érzed a bőre alatt a csontokat - na akkor kövér. :) Egy jó kondiban levő kutyának érezni lehet a bordáit.
A kutyád gondolom nem tiltakozik a napi 300 g ellen... :) de én inkább csökkenteném az adagot.
Itt a kép : [link]
még éppen érzem a bordáit :) Akkor most kicsit kevesebbet adok neki.. enni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!