Oltási papírokkal átlehet vinni a kutyét a határon?
Nincs útlevél, csak oltási paírok, ez elegendő ahhoz, hogy
Erdélybe utazzunk? Ha mégsem elég és a vámosok ellenőrzik a kutyit, mit tehetnek ez esetben?
Képzeld el, hogy van kutyám, aki még tetoválva van, mert 2004 előtt született. Neki a tetoválási számot írták be az útlevélbe, mert chipje nincs.
Na, most akkor mi van?
És a veszettség elleni oltás feltétele az útlevélnek. Kérdezd meg az állatorvost! Minek beszélsz bele, ha fogalmad sincs?
És csak hogy a következő okosságodon is elgondolkodj: a veszettség elleni oltás beadására jogosult állatorvos adhat ki útlevelet. Mondanál egy orvost, aki ezt nem teheti meg?
Kérdezd meg te az állatorvost.
Mert én már csináltattam útlevelet,nehogy már egy 8 hetes kölyköt veszettség ellen beoltassak :-)
Nekem is van pár idősebb tetovált kutyám de emellett már chipesek is.
Nemondd! Csináltattál útlevelet? Nahát! Én meg kb. 20x voltam külföldön különböző kutyákkal és legalább 25 útlevelet csináltattam. És a múltkor elázott az egyik kutyám útlevele, kértem másikat, de csak akkor adhatta ki az orvos, ha újra beoltja. Én megkérdeztem, az orvost, nem a levegőbe beszélek.
3 hónapos alatt - néhány ország kivételével - nem kötelező a veszettségi oltás.
Elég lekezelően válaszolgatsz és ha vissza olvasod az írásaidat akkor van bennük pár ellentmondás...de sebaj igaz,hogy én nem csináltattam még 25 útlevelet ezért szégyenlem is magam picit:-)
Leírtam,hogy mik nem feltételei az útlevél kiadásának!
De persze ha neked így jobb akkor te tudsz mindent jobban...bár erre ne vegyél mérget.
Nos Románia nem tiltja a 3 hónaposnál fiatalabb kutyák bevitelét ezért értelemszerűen nem kell a veszettség elleni oltás!Útelvélre és chipre viszont hivatalosan igen!Az már más,hogy nem ellenőrzik...és ha mégis akkor baj van!
Olyan mint tetoválás pedig több okból nem:Tetoválással csak a TK-es kutyák rendelkezhetnek,ami mint olyan megszűnt Magyarországon,helyette a chip került bevezetésre hivatalosan,melyet a TK-es és a Törzskönyv nélküli kutyák is megkapnak.
A 8 éves türelmi idő 2012-ben lejár tehát be kell majd chippeltetned a tetovált kutyádat is ha útlevelet akarsz neki.
Unión belül szükséges az állat útlevél,igaz ennek az ellenőrzésére nem sok esély van,Unión belül a tagállamok követelményei között eltérés van ezekről érdemes tájékozódni utazás előtt,de nem itt a gyakorikérdések.hu-n ahol sok az "önjelölt mindent tudó" hanem mondjuk az FVM honlapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!