Oltást kaptak, elvileg parvo ellenit, de nem bízok bennük, hamis oltási könyvet adtak. Elvileg most kedden kapták az oltást. Baj lenne, ha mondjuk holnap, én beoltatnám őket rendes orvossal parvo vírus ellen?
Figyelt kérdés
2011. dec. 29. 17:12
11/21 A kérdező kommentje:
Holnap beszélek egy orvossal. Sajnos képet nem tudok feltölteni.
2011. dec. 29. 17:43
12/21 Akiteki válasza:
Ha nem kaptak rendes oltást, akkor nem.
De ha kaptak, akkor nagy bajt csinálhatsz.
Nem tudom mit tudsz velük addig tenni, de én kivárnám inkább a két hetet. Ha addig meg tudod oldani, hogy vigyáztok, nehogy elkapjanak valamit, akkor inkább várni kellene. Tudod ha két hétnél korábban adják be a következő oltóanyagot, akkor a két anyag kiütheti egymást és hatástalan. Vagy túl nagy dózis és akkor meg betegek lesznek.
13/21 A kérdező kommentje:
Megpróbálok vigyázni. Azt tudom, hogy ne érintkezzenek más állat ürülékével. Ha van két kutyám, amelyek be voltak oltva kölyökkorukban, ha az ő ürülékükkel véletlenül találkoznak az udvaron, akkor az baj lehet? Vagy ez egyébként, ha már itt tartunk(egy kis kitérő) a kölyökkutyák az apjuk és anyjuk ürülékével sem érintkezhetnek? Mire figyeljek még?
2011. dec. 29. 18:32
14/21 Akiteki válasza:
A kertben egészséges, oltott kutyáktól nem kapnak el semmit. Emiatt nem kell izgulnod. Inkább arra vigyázz, hogy kintről ne hozzatok be semmit. Ha esetleg az utcán kutyakakába lépnél, mosd le a cipőd. Nem kell túlaggódni, ha néhány éven belül nem volt Nálad parvos kutya, akkor tuti, hogy semmi bajuk nem lesz. Ez egy olyan sunyi vírus, hogy ritkán fordul elő, de akkor nagyon szívós. Ezért terjed a menhelyi és sintértelepi kutyák között, mert ott rengeteg kutya megfordul és egymásnak adják át.
15/21 anonim válasza:
A felnőtt kutyákat is érdemes féregtelenítened (amúgy is kellene negyedévente), aztán két hét múlva újra, hogy az esetlegesen petékből kikelteket is elpusztítsa. A kiskutyákat is kell kéthetente, hogy meddig, majd az állatorvos megmondja (tőle tudsz olcsón tablettát is venni).
16/21 A kérdező kommentje:
Féreghajtani szoktam a nagyokat. Most voltak, nem olyan régen. A kölykök is kaptak, ahogy hozzám kerültek.
2011. dec. 29. 22:37
17/21 anonim válasza:
Minden oltóanyaghoz jár matrica. Ha kézzel írták be, az annak a jele is lehet, hogy a doki a matricákkal boltol. Van ilyen. Kamu oltási könyv kell valakinek, mert nem volt oltva a kutya, és szépen a doki beragasztja a megspórolt matricát.
18/21 Akiteki válasza:
Mik vannak!! Mondjuk nem is értem, hogy miért pont ebben nem csalnának nálunk. De az mire jó, hogy csak papíron oltanak be valakit?
19/21 anonim válasza:
Az egyik variáció---a "tenyésztő" maga olt. Bár ott is bele szokták a matricát ragasztani.
A másik variáció---nem olt,nem oltat, csak beír.
Az utolsónál van némi anyagi vonzata a dolognak. Nem kell oltóanyag, a kutya gazdája meg nyugodtan veszi tudomásul, a vásárolt eb oltott.
20/21 anonim válasza:
És ha nagy kiszerelésű ampullája van???!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!