A beagle-nak milyen rossz tulajdonságai vannak?
Viszonylag sok betegség jellemző rájuk, mit az epilepszia, vérzékenység és dp. Persze ezek kikerülhetőek lehetnek ha igazi, rendes tenyésztőtől veszel kölyköt.
Elég későn érő fajta és nem célszerű a túlzott fegyelmezés, büntetés, mert elsősorban ez váltja ki a makacsságot náluk. Nagy következetességet igényel, családba ideális, de általában egy-gazdás kutya.
Jó jelzőkutya, ami kissé idegesítő lehet az állandó ugatás és vonyítás miatt. Nagyon sok mozgást igényel!
Ajjaj, hát...nem is tudom, hogy miért beagle, de talán azért mert csak a kinézetére gondoltunk, nem pedig arra, hogy milyen tulajdonságú.
És szerintetek megéri foglalkozni vele, vagy válasszunk mást??????????????????????
Hát ha kinézet alapján választottátok, akkor egyetlen baráti jó tanácsot mondhatok:
NE HIGGY NEKIK!!! Nem olyan cukik élőben, mint a képen, a búbánatos, nedves szemeikkel! Csak arra pályáznak, hogy bejussanak a lakásodba és körülnézhessenek a szemetesben üres májkrémes dobozok után!
Nagyon öntörvényű, önálló jellemű kutyák, elég nehezen kezelhetőek, tapasztalt, erős kezű gazdát igényelnek. Van eszük, csak sajnos használják is, mindig megtalálják a kerítés gyenge pontját, minden zárat kinyitnak és tudják, hogy járjanak túl az eszeden. Nagyon következetes nevelést igényelnek, és még úgy sem lesz problémamentes velük az élet. A mienk 15 évig élt, és nem volt hét, hogy valami rossz fát ne tett volna a tűzre.
Nem a kedvedet akarom elvenni, ne haragudj, de én inkább valami más fajtát ajánlanék.
szerintem első kutyának ne válassz Beagle-t. Pláne úgy,hogy csak kinézet alapján választanátok.
Nagyon okos kutyák és nagyon öntörvényűek. Csak következetes nevelés mellett lesznek szófogadóak, és rengeteg mozgásra van szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!