Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek ha a kutyám nem...

Mit tegyek ha a kutyám nem eszik meg semmit?

Figyelt kérdés
Van egy csivava és palotapincsi keverék szuka kutyám és semmit sem eszik meg, de állatorvoshoz pedig nemtudom elvinni.
2011. dec. 28. 18:00
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
2 éves lesz és semmi baja mert aktív meg szaladgál egész nap az udvaron, és anyukámnak már mondtam hogy a kutya az teljesen más. Főtt csirkehús és májkrémet kap, mikor melyiket, mert mást nem tudok neki odaadni dse még ezért az ennivalóért sincs oda.
2011. dec. 28. 18:24
 12/20 Zsóci* válasza:

Hát, ha úgy megeszi, hogy a szájába adod akkor nem hiszem hogy valami szervi problémája lenne. Nem lehet hogy el van kényeztetve? Vagy szeretethiányos? Lehet így próbálja felhívni magára a figyelmet :) Nekem egy puli kutyusom van és ritkán előjön rajta a depi mikor nem foglalozunk vele annyit. Ő olyakor kedvetlen, étvágytalan és hurcibálja magával mindenhova a csipogó játékát, sőt még azzal is alszik.

Ilyenkor oda kell figyelni rá és sokat játszani vele! :)

2011. dec. 28. 18:24
 13/20 A kérdező kommentje:
Nincs szeretet hiánya mert végülis sokszor benn van a szobában és egész nap simogatom, játszok vele, ölbe veszem, úgyhogy inkább az a problémája hogy el van kényeztetve. Az a baj hogy nekem ez nem jó hogy minden nap furán kell megetetnem.
2011. dec. 28. 18:30
 14/20 anonim ***** válasza:
hát vmi baja van az tuti ha még a majkrémet se eszi annyira az meg hogy száljába kell adni az ételt hogy meg egye ott nagy a gond, lehet hogy el lett kényesztettve és azért nem eszik és mond meg anyudnak hogy ahoz hogy egyen azt kell hogy egy nap nem kap semmit csak a kajáját amit 10 perc után elteszel és másnap vissza rakod egy pár napig biztos nem fog enni semmit de rájön hogy hoppá a gazdi nem etet akkor éhes leszek , szerintem 1 hét múlva tuti fog enni..
2011. dec. 28. 18:31
 15/20 A kérdező kommentje:
A nagyim és azt mondja h napikig ne adjam a szájába a kaját és majd egy nap pedig enni fog.
2011. dec. 28. 18:34
 16/20 Akiteki ***** válasza:
A nagyidnak van a legtöbb esze. A kutya rendesen hülyét csinál az egész családból.
2011. dec. 28. 18:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Ez nem orvosi probléma, simán finnyás, vagy esetleg lélektani baja van. Ismertem egy törpetacskót, csont-bőr volt és valódi idegroncs, már őt is májkrémmel kergették, hogy egyen egy falást, aztán kiderült, hogy retteg a gyerekektől, otthon meg volt 2. Új gazdához került, egy egyedülálló nőhöz, azóta hízott 3 kilót.

Foglalkozz vele minél többet, vidd sokat más kutyák közé, sétáljatok, tanítgasd, és ha pihenni akar, hagyd nyugalomban.

És naponta csak 1x etesd. Ne csapj körülötte hűhót. Sétáltasd meg alaposan, hogy jól kifáradjon, aztán szedd elő a kajáját (az se baj, ha te vacsorázol előtte, hogy megjöjjön a nem létező étvágya), aztán lerakod elé és ott hagyod 20 percre. Aztán felszeded. Ne kezdd dicsérgetni, ha belenyal, és ne bámuld, mert attól én tuti a falnak mennék a kutya helyében.

És inkább ne májkrémmel etesd. Attól nem fog meghízni. Vegyél valami kis testű kutyáknak való tápot, akár konzervet is, ha azt megeszi. De akkor ne kapjon mást. Az is használ néha, ha egy falat ételt a tányér mellé pottyantasz. Sok kutya ezt felcsippenti, és ha már benne van, megeszi az egészet.

Anyukádat próbáld meggyőzni, hogy semmi baja nem lesz a kiskutyának, ha kihagy egy, vagy akár két napot. Enni fog, ha szüksége lesz a táplálékra, vagyis ha eleget mozog. Nem hal éhen úri passzióból, míg előtte van a kaja, ilyet csak emberek csinálnak.

2011. dec. 28. 19:33
 18/20 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, mind hasznos volt. És szoktam a kutyával sétálni meg hagyni is szoktam pihenni. Anya megengedte a módszert, hogy csak rakjam elé az ételt és remélem hogy használni fog. Nameg van 2 kutyánk itthon még +ba és sokszor látja hogy ők is esznek de az sem segített. Remélem hogy ez most fog.
2011. dec. 28. 19:42
 19/20 anonim ***** válasza:

újból egy tipikus öleb -probléma :):)

naponta 1 X ( lehetőleg este,nyugodt körülmények között ,miután már délután le-lett fárasztva )

lerakni elé a kaját ( 10-15 perc mulva elvenni )

és minden nap ugyan így tenni !!

pár nap és enni fig !!

persze : SEMMI JUTIFALAT,SEMMI NASI,SEMMI CSEMEGE NAP KÖZBEN !!!!és rendszeres mozgatás nap mint nap !!

vagy marad minden a régiben!

( a lélektani probléma,csak hum-bukk !!! csupán csak a kutya a főnök ,és nem ti !!!) ilyen egyszerű !!!

2011. dec. 28. 20:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Elé rakod az ételt, ott hagyod öt percig, aztán elveszed. Ha nem ette meg, aznap nincs kaja. Majd megeszi, ha éhes lesz. Lehet, hogy csak harmadnap, de másképp nemigen lehet megoldani ezt a dolgot, csak ha rájön, hogy nem fogtok ugrálni neki.

Ezzel párhozamosan keress rá google-n, hogy "hogyan legyek falkavezér", olvasd el a cikket, és valahogy nyomd le a család torkán, de legalábbis te tartsd be. Amíg minden másban ő a királykisasszony, addig a kajáltatással is sokkal nehezebb dolgotok lesz, az meg nem hiányzik senkinek, hogy valaki végül csak adagolja neki falatonként, hogy "éhen ne haljon szegény", mert úgy sosem fog rendesen enni.

2011. dec. 28. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!