Milyen gyakran lehet fürdetni egy yorkit?
Figyelt kérdés
2009. máj. 19. 15:02
11/20 anonim válasza:
Nekünk a kozmetikus mondta hogy használhatjuk ezeket. A jonson babáknak való sampon. Na már most ami a babának jó nem hiszem hogy árt a kutyának. Viszont ha neked ez nem szimpi akkor nyugodtan használj kutyasampont nyílván azok is nagyon jók de én az előbbit jobban szeretem. /nem az ára miatt/
12/20 anonim válasza:
bocs, tényleg kapkodtam .. plüsskutya visszavonva :)
13/20 A kérdező kommentje:
15:29 semmi gond :) Épp amiatt éredlődök mert úgy féltem!!! Van plüsskutyám is....XD
2009. máj. 19. 15:31
14/20 anonim válasza:
nekem szamojed, spicem van 1 évbe 1-2 szoor fürdetjük de csak nyáron mikor meleg van kinti kutya...
15/20 anonim válasza:
Kezdjük ott,h aki nem hajlandó fésülgetni a kutya bundáját ne tartson hosszú szőrű fajtát! Másodszor a yorkit sem szabad 2-3hetente fürdetni. Lemosod a bőréről a természetes védőréteget, nagyon kiszárad a bőre, szőre és korpásodhat, viszkethet, törhet. Max 2havonta fürdesd. Ha elviszed kozmetikushoz ő megmondja,h hogyan kell feltekerni a szőrét,h szépen nézzen ki. Ha nagyon koszosnak tűnik a bundája lehet száraz sampont használni, vagy lehet a szőrét hintőporozni. De ezeket alaposan ki kell utána fésülni a szőrből. Samponból jó minőségűt érdemes csak venni (Héry, Zanni termékek). A mosás után jöhet a balzsamozás, szintén minőségi kutyás termékkel. Egyébként fésüléshez is érdemes szőrbontó terméket használni, vagy olyat ami filcesedés ellen van.
16/20 anonim válasza:
A yorkit akkor kell megfürdetni, ha szükség van rá. ha csak séta utána láb vagy popsimosás van, elég tiszta vízzel. A kutyák ph értéke más mint az embereké, ezért én nem ajánlom az emberi samponokat. Rengeteg jó minőségű kutya sampon van, kimondottan yorkinak, illetve hosszú szőrű kutyáknak. fontos még , hogy a sampont mindig higítva tegyük rá, ne töményen. mindig alaposan ki kell mosni a szőrből, mert a rajta maradt sampon, viszkedéshez, korpásodáshoz vezethet. balzsam használata ajánlott, de azt is mindig alaposan le kell öblíteni.
17/20 anonim válasza:
Szia. Kutyakozmetikus vagyok. Négy hétnél semmiképp ne fürdesd sűrűbben. Az állatorvosnál vagy állatpatikában vegyél külön érzékeny bőrre való KUTYA sampont. És hiába van ráírva hogy akár napi fürdetésre is akkor se tedd mert felborul a saját tisztulása először sokat vakarozik azután különböző bőrbetegségek jönnek ki rajta aztán meg kihullik a fél szőre. A fontosabb részeket mint szem körül popsi nemiszerv tappancs persze pár naponta átmoshatod csak ne az egész testét.
18/20 anonim válasza:
Nekem hnap lesz 1 hete,h yorki kutyusom van..és nekünk a Bobit ajánloták..Probáld ki,2 féle van asszem belöle..igaz még csak 1x-fürdetük..de jó illata is volt...de nagyon sok féle sampon van van..néz körül neten.(:
19/20 anonim válasza:
Szia. Én kutyakozmetikus vagyok és azt ajánlom, hogy 2-3 hetente ne nagyon fürdesd a kiskutyát. Lehet elsőre hülyeségnek hangzik, de fél évente elég megfürdetni a kiskutyát, mivel a napi kétszeri fésüléssel minden apró kosz kiszedhető a kutya szőréből. Még ha a kutya szőrét kellemetlen szagúnak találod van egy ún. nercolajos permet, avval ráspricelsz fésülés előtt, beledörzsölöd a szőrébe, aztán jöhet a fésülés. Az a baj a gyakori fürdetéssel, hogy a kiskutya szőre megritkulhat, elvékonyodik és később túlérzékeny lesz a bőre is az ilyenféle szerekre (mint kutyasampon, permet stb).
20/20 anonim válasza:
Az enyém mivel lakásban él, akkor "büdösségtől" függően 1-2 hetente :), ha kiengedem az udvarra akkor már aznap este fürdik! A "haja" könnyen összeszed minden piszkot!
Főleg a lába.. na ott aztán nagytakarítás van, meg szimatbajszán! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!