Hogy kezeljük ezt a féltékenységet, mert ez már durva?
Teljes mértékben egyetértek Palm-mal.
Szerintem amúgy ez nem a reklám helye. Láttam, hogy már más kérdésnél is linkelgeted a honlapod. Ha segíteni szeretnél, ajánld fel, hogy priviben keressenek meg. Különben rövid időn belül lesz valaki, aki hirdetésnek minősíti és jelzi a moderátoroknak a linkelgetésed...
Ismeretlenül ítélkezni? Nem bűn. Ismeretek hiányában lenne bűn ítélkezni.
Márpedig az ismereteink megvannak. Adott egy 5 hetes kiskutya, aki többé nem kívánatos. Még jó, hogy elítélem az ilyen embert.
Igen, azt hiszem, épp eleget tudunk az illető eladóról. Mert ugye a történet nem úgy szól, hogy tragikus módon pl. elpusztult a kicsi mamája, hanem pusztán már kívántak többet áldozni rá, ellenben az érte járó pénzre szükség volt. (Bár még akkor is jobb lett volna, ha legalább a testvérei közt marad...)
Nem tudom, az eladó egyé tekintetben milyen ember, hogy ezt tudatlanságból vagy nemtörődömségből vagy gonoszságból műveli-e, de akárhogy is, "a törvények nem ismerete nem ment fel senkit a betartásuk alól"... Ennek a kiskutyának az odaadása olyan szakmai-etikai hiba volt, amit nem lehet mentegetni, semmi módon. Sem a pénzhiánnyal, sem olyasmikkel, mint hogy "nincs kennelben a kutya" meg "barátként köztünk él" meg "mindent megadunk nekik".
Mi az, hogy a kisgyerek nem hallgat a szóra?! (Tudom, hogy OFF, de nem érdekel.) Ha a gyógyszerfiókban nyúlkálni tilos, akkor az MINDIG TILOS, és nem csak, ha szólok! A kiskutyára ugyanez áll. 5 éves már elég nagy és okos, szépen meg lehet vele beszélni a dolgokat. Meg kell értenie, hogy a kiskutyának fáj, ha durván nyúl hozzá, és sokat kell pihennie, mert még kicsi. Ha nem érti meg, akkor ne nyúljon hozzá és kész. Majd ha nagyobb(ak) lesz(nek mindketten). (Mellesleg erre a célra a legjobb egy macska. Én is cicától tanultam, hogy az állatokat nem szabad megszorítani...)
Pfühh.
ON
A kutyáról: a helyetekben biztos megpróbálnám megfűzni, akitől elhoztátok, hogy még legalább 2-3 hétre fogadja vissza az anyja mellé. A kicsi megerősödne, szocializálódna, fejlődne, és közben meg lehetne beszélni a húgocskával meg a kislánnyal is, hogy mivel jár egy kiskutya tartása, és hogy nem azt fogja szeretni a legeslegjobban, aki a legtöbbet hurcolja szobáról szobára.
Ha nem hajlandó visszafogadni, akkor ügyeljetek rá, hogy minél több pihenőideje legyen a kölyöknek, legyen egy csendes, kényelmes, meleg fészke, ahol senki (SENKI!) nem zavarja, és a gyerekek sem gyötrik. Nagyon könnyen elpusztul ám egy ilyen csöppség. Vegyetek neki valami prémium minőségű bébitápot, elvégre még simán szophatna ennyi idősen, kell neki a tápanyag. Minden más csak az után jön, hogy kicsit idősebb lesz.
A falkavezérséget úgyis eldönti majd ő maga, hogy kihez húz, és ha a barátod húga el tudja szeretni a barátodtól, mert több érzéke van a kutyákhoz és többet foglalkozik vele, hát hajrá, mehet a versengés, hogy ki bánik jobban a kicsivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!