YORKI kutyus! Sziasztok a segítségetek kérnénk! Párommal nagyon szeretnénk egy yorki kiskutyát, ingyen, menhelyről v. gazditól, Pest és környékéről! Adjatok nekünk valami tippet hogy hol, merre keressük?!
Oltásait?? Max. 1 oltást kaphatott. Oltási könyve nálad van? Ha nincs, akkor azt se kapta meg.
Keverék kutyáért pénzt adni, amikor a menhelyek tele vannak.. No comment.
Nekem kutyapelenka kapcsán nincs tapasztalatom, én levittem a kutyámat az első oltása után és folyamatosan figyeltem, hogy se más állat ürülékével, se más állattal ne találkozhasson, így nem lett gond. 2-3 óránként, evés, alvás, játék után biztos lehetsz benne, hogy pisilni fog a kutyus. És a nevelését már most kezdjétek el, állítsátok fel a szabályokat.
Ok, helyes :)
Még annyi, ha pisil/kakil (jó helyre) nagyon dícsérjétek meg minden egyes alkalommal. Ha rossz helyre végezné a dolgát, ne tegyetek semmit, csak szedjétek össze, ne szidjátok le és ne nyomjátok bele az orrát. A kölykök 2-3 óránál tovább nem bírják és nem is tudják még szabályozni, tartani a pisit. Szóval minden szidás értelmetlen.
Ja.. és ha leviszitek, valami ruhát keressetek neki. Nagyon pici még, nagyon közel van a földhöz, könnyen megfázik. Ma pláne nagyon hideg van. Az én kutyusom rendesen remegett reggel...
Ha kérdésed van, írj nyugodtan privit is akár.
Ez egy hosszú folyamat. Ha az újságpapírra pisil/kakil nagyon dícsérd meg.
Ill. lehet, hogy te nem is érzed, de ő valszeg érzi máshol is a pisi szagát, de ő igen.
Szőnyegpadlóra pisil vagy olyan helyre, ahol jól fel tudod törölni ill. semlegesíteni a szagokat?
Nem minden kutya tanulja meg ugyanolyan gyorsan. Van aki 2-3 hónaposan teljesen szobatiszta lesz, van, amelyik 8-10 hónaposan.
Az embergyerek is így működik, ha lekerül a pelus. Egyszer kéredzkedik a bilire, utána ismét bepisil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!