Fogváltástól liheghet a kutya?
Van egy kölyökkutyám, aki épp most vált fogat. Még sok tejfoga bent van, nagyon rág is, ahogy azt kell, de néhány csontfog mintha már nőne neki, bár ez utóbbi nem biztos, csak ha jól láttam. Egyszer csak alvás után fölébredt és elkezdett lihegni, mint ha nyár lenne és nagyon meleg. Ez lehet attól, hogy fáj neki az ínye és így próbál magán könnyíteni? Láza nincs (legalábbis a hasánál szoktam nézni, de nem forróbb, mint általában, tök normális), a hangulata egész nap jó volt, ahogy az étvágya is. Csak nagyon fáradt is, mert egész nap nem sokat aludt, holott még kicsi, szüksége lenne rá, de helyette játszott meg rágott. Talán inkább fáradtság? Vagy csak szomjas, bár inni nem ment ki a szobából.
Amúgy alvás közben se viselkedett furán, csak annyi, hogy picit horkolt, de azt néha amúgy is szokott, meg most egy icipicit meg is van fázva. Nem komoly, meg az állapotán-étvágyán ez se látszik, viszont ha ettől lihegne, mert mondjuk komolyabbra fordult a meghűlés, akkor gondolom, a hangulata is romlott volna.
Meg az előbb lent is volt (lakásban tartott) és pisilt-kakilt, szóval lehet, ez volt a baj, mert csak két hete van nálam és még nem tudom sokszor, mikor mit szeretne mondani és hogyan. Utána adtam neki egy nagyon keveset enni is, hogy az étvágyát újra teszteljem (ilyenkor jól jön, hogy folyton csak enne =) ), nem volt gond vele. Most fel is élénkült, kezd megint rágni.
Természetesen figyelem most, és ha nem javul, viszem az ügyeletre, csak addig is inkább megkérdezem, hátha van itt nálam okosabb is ilyenkor, hogy tényleg talán csak a foga és én spilázom túl, vagy esetleg tényleg baj lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!