Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire jó a DUPLA klikker?

Mire jó a DUPLA klikker?

Figyelt kérdés
Pár napja voltam a fressnapfban és vettem egy úgynevezett dupla klikkert, mivel a másikat csak nehezen tudtam benyomni és csak ez volt még azon kívül. Úgy néz ki, hogy a 2 oldalán 2 gomb van, és az egyik magas, a másik mély hangon klikkel. Gondolom ezt is ugyanúgy tudom használni a tanításra, mint a sima klikkert, csak azt nem értem miért van 2 gomb rajta.:)
2011. dec. 19. 12:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Két kutyához lehet használni, egyiknél a mély, másiknál a magas hangot tanítod be. Így, ha egyszerre van jelen mindkét kutya, tudsz nekik külön-külön klikkelni.
2011. dec. 19. 12:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Ahaaaa!:D Na ez nem jutott eszembe.:) De nem fogja összezavarni a kutyust, ha véletlenül nem mindig ugyanazt a hangot használom nála?
2011. dec. 19. 12:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát, de szóval ne szórakozz azzal, hogy a rosszat nyomkodod :D
2011. dec. 19. 12:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Akkor inkább megjelölöm valamivel, hogy jót nyomkodjak!:D Köszi!
2011. dec. 19. 13:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Ilyen van? Ez király, én mindig kínlódok a két kutyával klikkerezésnél :)
2011. dec. 19. 14:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Na látod? Már ma sem keltél fel hiába!:D
2011. dec. 19. 15:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Én meg csak ilyen duplát találtam a fessnapfban, úgyhogy átmentem az obiba és vettem szimplát. :) Az én kutyámnak tökmindegy a klikker hangja, bármelyikre ugyanúgy reagál. Ha otthon felejtem a klikkert, akkor a klikkelőszóval is tökéletesen boldogulok általános helyzetekben.
2011. dec. 19. 15:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk emiatt van kétségem a duplaklikkerrel kapcsolatban, mert az enyémek is reagálnak mindenféle a klikkerre, ha én nyomkodom. Klikkelőszót meg képtelen vagyok kétfélét használni, béna vagyok és belegabalyodok.
2011. dec. 19. 16:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Most úgy fogok okoskodni, hogy közben csak 1 kutyám van, de belegondoltam, hogy mi lenne több kutyával. Valószínűleg az egyiket lefektetném és helyben maradna, amíg a másikkal csináltatok valami feladatot. Utána csere. Vagy ha mindkét kutya kell, akkor nyűgösebb, de akkor is egyszerre csak az egyiknek tudok feladatot adni, és értelemszerűen azt erősítem meg. Sőt, ha közben megvan a szemkontaktus, akkor tudja a kutya, hogy az a klikk most neki szólt. Vagy mondjuk egy olyan feladat, hogy az egyik kutya egyhelyben áll, a másik átugrálja. Ott állítva helybenmaradna az egyik, míg a másik ugrálna és az aktív kapná a klikkeket, a végén pedig szemkontaktus a passzív kutyával és neki is mehet a klikk kaja. Remélem lesz majd egyszerre két kutyám és ki tudom próbálni!
2011. dec. 19. 18:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Na látod ezek a nehéz kérdések :))) Ott még nem tartok, hogy átgrálósat tanítsak nekik, de olyat igen, hogy két oldalra kiültetem őket, és az egyiket hívom, a másik marad, a másikat hívom az egyik marad, egyiket fektetem, másik marad ülve, stb. Rohadt nehéz egyértelműnek lenni, gondolj bele milyen erős inger az egyiknek, hogy hívom a másikat, tehát mindkettőnek kell a megerősítés. Vagy ami még nehezebb: lábnál követés úgy, hogy ketten vannak, és itt meg ugye pont változó, hogy mikor ki kapja a klikket, és még nézni se tudok olyan egyértelműen rájuk.

Úgy tudunk gyakorolni persze, hogy az egyik helyben marad, meg úgy is hogy nem marad helyben, hanem "ez az én dolgom" alapon elzavarom onnan, aztán csere.

Ott a nehézség ahol egyszerre dolgozik a kettő, lehet erre ki kéne póbálni a dupla klikkert - bár akkor meg a nyomogatás a nehéz.

Már nagyon várom, hogy valaki vegye a fáradtságot, és megírja a hogyan klikkerezzünk több kutyával könyvet :)

2011. dec. 19. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!