Chippet milyen idős korig lehet átiratni?
Chippel vettük a kiskutyám már jópár hónapja, de pörgős hónapok voltak, nem jutottunk el MEOE-hez átiratni a nevünkre a chippet. Van valami korhatár ami előírja, hogy a kutya hány hónapos koráig lehet átiratni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Értem köszönöm!
Hát én úgy gondolom, a kiállítást se ő, se én nem élveznénk, szóval akkor nálunk ez nem lényeges annyira.
A chip nevemre való regisztrálása nagyságrendelig mennyibe kerül a ti állatorvosaitoknál?
Szóval még a chipp sincs átíratva.
Orvosnál jártál már a kutyáddal? Mennyi idősen vetted?
Nincs átiratva... Igen voltunk orvosnál, megvan minden oltása, járunk ellenőrzésre is rendszeresen, de eddig egyszer se kérdezett egyik állatorvos se a chippről azon kívűl, hogy: Van chippje a kutyusnak? Ennyi.. Én meg bevallom eddig el is feledkeztem a dologról.
8 hetes kora óta van velünk a kutyusom.
Az orvosnak nem kellett volna kérdezni, van-e chippje a kutyádnak, hiszen ott van az oltási könyvben a szám. Ellenőrizni kellett volna neki azonnal. Akkor felhívhatta volna a figyelmedet az átírásra.
Mivel ott voltál a dokinál többször is a kicsivel, nem is kellett volna külön időt töltened a regisztrálással.
Egyenlőre hivatalosan nem a tiéd a kiskutya.ha mindent igyekszel megadni neki, akkor a biztonságot is add meg azzal, hogy átíratod a nevedre a chippet.
Tőlem megkérdezték, az oltási könyvben csak annyira pillantot bele az állatorvos, hogy milyen oltásokat kapott már meg a kiskutyám és dokumentálta az 3.,4. aztán pedig a veszettség elleni oltást. Összesen ennyire érdekelte az oltási könyv, mást nem nézett benne.
Természetesen most már átfogom iratni a chippet a nevemre.
Egyébként gondold meg mielött beskatulyázol valakit a felelőtlen,nemtörődöm gazdik közé, ha nem tudod miről van szó. Elsőkutyás gazdi vagyok és annyi újdonság, plusz információ járt együtt a kiskutyámmal, hogy bizony a chippen nem is gondolkodtam.
Hozzáteszem, az állatorvosnak figyelmeztetnie kellett volna ezek szerint...
Nem skatulyáztalak be sehova.
Az állatorvos felelőtlenségét hangsúlyoztam. Hiszen Te sem tudtad, mit kell tenned.Neki pedig kötelessége , ha chippet talál egy új kutyában, vagy az oltási könyvben beírva látja, akkor ellenőrizni, egyáltalán be van-e regisztrálva az a chipp és kinek a nevén? Valóban él-e az a chipp a kicsiben?
Leellenőrizte a chippet a kiskutyádban?
Amúgy orvostól függ, mennyit kérnek a regisztrálásért. A fontos az, ragaszkodj hozzá, hogy a hivatalos helyre beregisztrálja az adataidat a chippszám mellé.
Nem ellenőrizte sose. Ő tényleg csak annyit kérdezett:
Van chipp a kiskutyában? Van? Ó remek!
Ennyi...
Köszönöm a válaszod, mindenképpen ragaszkodni fogok hozzá!
Sajnos pont az ilyen hozzáállás miatt nem jut vissza a gazdájához az elveszett kutya, hiába van benne chipp.
Egy újonnan megjelent kutyánál a rendelőben csak pár perc a chipp leolvasás és ellenőrzés az adatbázisban.
Van nekem is ismerősöm, akinek elveszett a kutyája. Chippelt és sehol második éve. Holott lehet, valahol él.Csak egy orvos és leolvasó hiányzik hozzá .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!