Mit csináljak a hisztis spániel kölyökkel? Ötletek, hogy megoldjuk?
Nem tudom, honnan származik, de mivel eléggé népszerű fajta, sok rossz idegrendszerű spániel van, lehet, hogy nála is ez a gond. Viszont az is könnyen lehet, hogy a kevés foglalkozás miatt ilyen, szüksége van a sétára, a gazdával való együttlétre, foglalkozársa, és nem napi 1-2 órát értek ez alatt, legalábbis az együttlétre. Emberközpontú fajta, egyedül vagy csak a többi kutyával nem érzi jól magát, nem az a "kib*szom a kertbe és néha ránézek, az elég neki" típus.
Mennyi idős egyébként, és mióta van veletek?
Hát nem kertbe való kutya sajnos.
Falkavezérséggel hogy álltok? Lehet, hogy az is segítenek a problémán, ha letörnétek kicsit az egóját, és nem akarná, hogy mindig az legyen, amit ő akar. Persze ez nem helyettesíti a foglalkozást, de legalább a hisztit megszűntetné talán.
Tanítgatod is, vagy csak a játék és a séta megy? Egy ilyen kutyának szüksége van arra, hogy az agya is le legyen fárasztva; ha ez elmarad, kitalál magának dolgokat, amivel elfoglalhatja a gondolatait, például hisztizést, és ki tudja még mit.
Majd téged csapkodlak meg újsággal...
Amúgy tanítom is persze, és az hogy nem kerti kutya, baromság.... Eleve vadászatra lett tenyésztve, nem arra, hogy bent henyéljen... Sőt nincs olyan kutya ami házba való, kivéve ezeket a génkezelt lábtörlőket... De azokat én nem veszem kutya számban (ízlések és pofonok)
A társaságra meg annyit, hogy kint nincs egyedül. Van mellette egy N.Masztiff. Imádja, de ha valaki kimegy és elsétál mellette, rögtön kezdi :/
Amúgy meg értelmes válaszokat vártam, tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!