Most tüzel először a kutyám. Ilyenkor hogy lehet (ha lehet) levinni sétálni?
Amíg vérzik (7-10 nap) addig nem veszik fel a kant. (de azért akkor is jobb őket elkerülni)
Ha már nem vérzik, akkor az azt követő 7-10 napban fokozottan figyelj rá. Ha sétáltatod, mindig legyen pórázon, és ha kutyát látsz, akkor kerüljétek ki őket nagy ívben. Ilyenkor a többi kutya "lelki békéje" érdekében inkább olyan helyen sétálj vele, ahol nem nagyon járnak kutyákkal, a kan kutyákat az is feldúlja, ha érzik egy tüzelő szuka pisijét.
Ha elkerülhetetlen a találkozás, akkor szólj, hogy tüzel a kutyád, legyen szíves megfogni a másik gazdi is a kutyáját.
Ha egy póráz nélküli kutya bukkan fel, akkor 2 dolgot tehetsz. Ha kistestű jön, akkor inkább vedd fel a karodba. Ha nagytestű akkor (legalábbis én anno így csináltam) leguggoltam, és leültettem magam elé a kutyámat.
Nem kell túlaggódni, én is beleestem abba a hibába, hogy azt hittem amint kilépünk az ajtón, azonnal ránk rohan 40 kutya:) A kutyám 3 tüzelése alatt 2 olyan alkalom volt, hogy odaszaladt hozzánk 1-1 (kistestű) kan kutya, de semmi baj nem volt. Jött azonnal a gazdi, és elvitte, addig én megfogtam a másik nyakörvét.
Ha lecsengett a tüzelés, vidd el ivartalanítani. Mindenkinek békésebb élete lesz.
Rezangyi, látom elgurult a vezérhangyád...
Iskolát végeztem a kutyámmal, engedelmes, szófogadó, de tudod a nevelés nem segített azon, hogy a kutyám álvemhes lett, és az emlői akkorára duzzadtak, hogy 1 hétig borogatnom kellett, és így jó esélye van a későbbiekben egy emlődaganatra.
De Te semmiképp ne ivartalaníttasd. Most már csak azért se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!