Melyik kutya illik hozzám?
A szüleim megengedték, hogy legyen egy kiskutyám.
Mivel eddig még nem találtam meg a megfelelő kutyafajtát, ezért a ti segítségeteket kérem.
Szóval olyan fajtára vágyok, akire ezek a tulajdonságok igazak:
-közepes kert + itt játék + bringás/gyalogló séta elég neki
-a kertijáték akár több órán keresztül tartana (agiliti, frizbi, eldobom a labdát, ő meg visszahozza), viszont a séták inkább rövidebbek lennének
-szőrápolás: heti: 1x, 2x
-jó családi kutya legyen
-a magassága legyen kb. 40-50 cm
Köszi a válaszokat!
Sokféle kutyafajta van, amire illik ez a leírás, de én mégis azt mondom neked, hogy ha kutyát választasz, akkor válassz egyet a menhelyről. Azért merem ezt javasolni, mert rengeteg kidobott kutya várja a szerető gazdit. Sokkal hűségesebbek, odaadóbbak, és őket sem kell lenézni, azért, mert nem fajtiszták. Mondom ezt azért, mert a nyakamon ragadt egy kidobott keverék (a gazdija úgy ahogy volt kidobta), akit hiába vittünk ki egy tanyára, mégis visszaszökött hozzánk. Azóta is itt "rontja a levegőt". XD Nála hűségesebb kutyát még nem láttam, pedig nem egy kutyám volt/van.
Nem szégyen a keverék kutya. Azok között is lehet válogatni, ha netalán úgy döntesz, hogy örökbe fogadsz egy ilyen kutyát.
Ha viszont mégis fajtisztát választanál, akkor labrador, golden retvier, és a többi...
Sok sikert!
menhely lesz majd, de nem első kutyának.
Köszin a válaszokat, de
1.az uszkárt kutyakozmetikába kell vinni, de én nem akarakok ilyen kozmetikázást...
2.én nagyobb fajtát szeretnék (kb. 40-50-60 cm)
3.nem szeretem a : a ráncosakat, labit, goldit, snacit.
Labrador! a Goldent nem ajánlom a mai állomány KATASZTRÓFA!
labradort ajánlom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!