Gyakori, hogy két fekete pulinak fehér kölyke szülessen?
Szia!
Hát ez sok mindentől függ. Ha egy tiszta fekete és egy fehér Puli párosodik akkor soha nem lesz fehér kölyök csak fekete mert ekkor a fekete egyed nem hordozza a fehér gént.
De ha egy fehér és egy olyan fekete pulit párosítunk össze amikor a fekete egyed heterozigóta azaz hordozza a fehér gént is (vagyis van egy fehér folt a mellkasán ami nagy korában alig látszik de kiskorában igen) akkor lesznek egy fehér egy egy fekete szülőpártól fehér kölykök is de ilyen esetben a kölykök fele fehér a másik fele fekete de van olyan is hogy csak 1-2 kölyök lesz fehér a többi pedig fekete. Ez olyan esetben van a fehér Puli szülei keveredtek a fekete színnel és ezt ő is hordozza. Ilyenkor egy alomban a fekete szín dominál.
első válaszoló vagyok
Bocsánát most figyelem úgy olvastam hogy egy fehér és egy fekete Puli.
2 fekete Pulinak úgy lehet fehér kölyke hogy mind a 2 szülőpár heterozigóta azaz hordozza a fehér gént is. Ilyen esetben 1-2 fehér kölyök szülerik az alomban a többi pedig fekete.
de most kérdeztem ismerősömet, hogy a szuka testvérei között is volt fehér, tehát a fehér gén benne tutii meg van
és az az igazság, hogy sajnos egyik sem tk-s kutya így ki tudja kik voltak a szülők, nagyszülők...
első válaszoló vagyok
Én jó magam is Pulis vagyok. De így hogy ráadásul nincsen tk-juk nagyon nehéz lesz őket eladni. A Pulit már lassan így is kezdik felkapni a szaporítok és el vannak vele árasztva a hirdetős oldalak sajnos...
utolsónak üzenném, hogy azért nem kellet volna írni, hogy menősködj a te kuvaszaid erdélyből vannnak...
Nekem is van 2 komondorom meg 1 pulim ők is tk-s kutyák igaz nem erdélyből. De aki nem teheti meg az erre fog folyamodni sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!