A kutyák tudnak úgy félni a sötétbe, mint az emberek?
Én, hja megnézek valami horror filmet, utána paráznék bemenni egy sötét elhagyatott idegen házba.
Most a kutyák nem látják a TVt, szóval Ők nem tudnak horror filmet nézni, de Ők nem paráznának bemenni egy sötét idegen házba?
Nem. Ők általában ilyenektől nem félnek, meg hát a sötétben is jól látnak.
De amúgy az én kutyám ha nézek valami filmet akkor az ölömbe ül és figyeli. Főleg ha valami kutya ugat benne.
Szerintem az én kutyám vaksi egy kicsit:D
Vagy legalábbis a sötétben bizonytalanabbá válik, és látom, hogy minden neszre felkapja a fejét, folyamatosan koncentrál, gyakran hátra néz. Ha nagyon ritkán olyan helyen sétálunk (télen, a patakparton holdfényben:) ahol nincs világítás, ott sokat ugat, szóval ezeket a helyzeteket inkább kerülöm.
Szerintem ők nem félnek a sötéttől, inkább bizonytalanok, hiszen a kutyák nem a látásukról híresek.
Amúgy Te sem félnél, ha nem néztél volna horrorfilmeket, és nem tudnád, hogy veszély leselkedhet rád.
Mindenesetre a paplan megnyugtató közeg éjszaka:)
Az enyéim akkor, ha én is félek. Átragad rájuk a feszültség. De maguktól nem. Amikor sok fatolvaj járkál a séta-útvonalainkon, vagy bármi ilyen miatt elkezdek parázni séta alatt, akkor közelebb szoktak hozzám húzódni, és alig van kedvük játszani, volt már, hogy aktívan füleltek és meresztgették a szemüket a sötétbe, és ebből állt a séta.
De ha nyugodt vagyok, akkor 300 méterre is elmennek tőlem, és nem törődnek semmivel, csak azzal, hogy élvezzék az utat, ezen még a sűrű éjszakai köd sem szokott változtatni.
Ha nem érik éjszakánként sorozatban rossz élmények, szóval ha nem tanult, akkor nincs oka egy kutyának sem a parára, hiszen ez természetellenes lenne, az éjszaka pont az ő szolgálatukban állt, akkor tudtak kitűnően vadászni, kihasználva az előnyüket. A sötétség nekik sokkal inkább az életet jelentette, mint a fényes nappal. Nem hiába a mai kutyák is éjjel általában sokkal aktívabbak. Nekik a kezükre játszik a sötét. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!