Bichon Havanese kutyust veszek, tartásával kapcsolatban mi a teendőm?
Évek óta szeretnék kutyust, 3 hétig szinte éjjel nappal böngészgettem a kutyafajtákat, tulajdonságaikat.
Aztán a Havanese tetszett meg a legjobban, játékossága, tanulékonysága, okossága miatt.
Sokat olvastam a szőre ápolásával kapcsolatban, hogy külön rituálé kifésülni, de csak megoldom valahogy, időm mint a tenger.
A kuytuli már le van foglalva 14.-én fogjuk elhozni.
Pár kép róla:
Na szóval tanácsokat szeretnék kérni tőletek a nevelésében, ápolásában.
Van egy macskám, lehetnek egy térben?
Mivel a cica is leginkább a lakásban van (5 éves), de még mindig játékos cica.
Félek, hogy nem jönnek ki egymással.
Olvastam valamelyik fórumon, hogy télen kell a kutyusnak pulóver, mert túl köze van a hasa a talajhoz, és megfázhat. Szerintem van benne valami igazság.
Szerintetek?
Milyen betegségei lehetnek?
Milyen gyakran kell, lehet oltani, féreghajtani?
A mostani "gazdija" az oltását elkezdte, meg féregtelenítve is volt már.
Mivel fekete a kutyus, attól félek, hogy idővel szürkülni fog a szőre... ennek mennyi a valószínűsége?
Több kérdést most nem teszek fel, akármi jó tanács eszetekbe jut, kérlek osszátok meg velem, segítsetek! :)
Előre is köszönöm! :D
A macskával össze lehet szoktatni, csak ügyesen kell csinálni.
A betegségeiről a tenyésztőt érdemes megkérdezni, jó esetben ő ismeri a vérvonalat, hogy mik fordultak elő a családban. A megfázásról, szőrről szintén őt lehet kérdezni, valószínű van tapasztalata. Csodálom, hogy ezeket nem mondta el eddig.
A kölyökkori oltási programnak nézz utána neten, felnőttkorban évente egyszer szükséges oltani. Féreghajtani 3 havonta kell.
Igazából nem értem, hogy ha három hete a netet bújod, akkor arra hogy nem jutott időd, hogy utánanézz a fontos, pláne a költségekkel járó dolgoknak, mint pl. az oltások, amik nem lesznek olcsók. Sürgősen képezd magad tovább kutyából.
P.s.: emailből nem tudsz képet felrakni, mert az emailjeidhez csak te férsz hozzá, így mi nem látjuk.
Először is nem jó képeket linkeltél be.
Ettől függetlenül a havanese roppant okos kiskutya. Nagyon könnyen tanul. Ha lakásban tartod, akkor valóban érdemes a hosszú sétákra valamilyen ruhát adni rá.
Mivel még kiskutya, csupán a cicádtól függ hogy megbarátkoznak-e egymással. A fiamnak van macskája és havaneseje is, nagyszerűen elvannak egymással.
Oltani, féreghajtani ugyanúgy kell, mint bármelyik más fajtájú kutyát, ez nem fajta függő. Nem árt félévente féreghajtani, és az oltások menetét is elmondja az állatorvos.
Nekem fehér kutyusom van, ezért nem tudom, hogy beszürkül-e a fekete, de szerintem nem. Ha naponta fésülöd sem esel túlzásba, de hetente egyszer minimum kell egy alapos fésülés. A szeme környékét pedig borvizes vattával kell törölgetni.
Én csak ajánlani tudom ezt a fajtát, imádni való kiskutyák.
Köszi a válaszokat. Utána néztem az oltásoknak is, csak volt több hely is ahol máshogy írták.
megoldom máshogy képeket belinkelni.
nagyon cuki kutyus :)
nekünk is van egy barna színű 6 hónapos havanese-ünk
jó választás ez a kutyafajta :) rengeteget fog változni
itt van néhány kép a miénkről mennyit változott pár hónap alatt
ezek a képek 2-3 nappal készültek amikor elhoztuk:
itt már 5,5 hónapos
ő is egy havanese és olyan fekete volt kicsinek mint a tied ő egy ismim kutyája..
ucsó vagyok:
3-4 havonta kell féregteleníteni a doki mondta, 3 oltást fog kapni de a doki részletesen mindent elmond ,ha nem akkor megkérdezed..utána már évente kell csak oltani..
Utolsó, jajj nagyon szép a kutyusod O_O
Remélem nekem is szerencsém lesz ezzel a kis fekete kutyussal:)
14.-én hozhatom el:)
Télen a ruci tényleg elkél! Nekem nem havanesem van, úgyhogy személyes tapasztalat nincs, de okos kis kutyák!
Sok sikert hozzá! Nagyon jópofa helyes kis kutyus :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!