Ki próbálta már ki az ultrahangos vagy bármilyen kutya riasztó készüléket, sípot, sprayt. Bármit amivel távol tarthatók a kóbor kutyák!? Mik atapasztalatok? Tényleg hatásosak?
Szia!:)
Nem ítéllek el, a kutyák gazdáját ítélem el.
Teljesen megértem, hogy ez így nem állapot...
A paprika spray talán kicsit állatbarátabb, mint az ultrahangos változat, viszont nehezebb is alkalmazni, hiszen a kutya szemébe kell fújni... (És úgy, hogy mondjuk a baba szemébe ne fújhassa a szél...)
Az ultrahangos riasztót újabban a betörők is használják, állítólag beválik, a kutya pár napig zavarodott lesz tőle, de utána elmúlik a hatása (ha jól tudom, nem tesz maradandó kárt a kutyában, míg a paprika spraytől megvakulhat, ha túl közelről fújja az ember a szemébe.)
Sajnos ennél több információm nincs a kutyariasztókról...
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!!!
Hát igen ez nem mehet így tovább!Azt hiszem ki próbálom ezt az ultrahangos kütyüt!Nagyon-nagyon remélem,hogy beválik!Ártani nem akarok nekik,mert egyébként állat barát vagyok!De a gyerekeim biztonsága érdekében valamit ki kell találnom,ha már a gazdáikat nem érdekli más ember testi épsége!Valahogy meg kell védjük magunkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!