Miért irja mindenki hogy vegyünk menhelyről kutyát? Ennyi erővel akkor szaporítótol is vehetnénk.
Nemhiszem hogy egy menhelyi kutya bármiben jobb lenne mint egy szaporítótol vett 15ezer ft-os. A menhelyen is bármilyen betegsége lehet,amiröl nemtudunk. A szaporítótol vett kutyát is tudjuk chippeltetni,oltani,féregteleníteni,nem?
Akkor már inkább vegyünk venyésztőtöl.
Ha elviszed a szaporítótól, akkor úgy gondolja a szaporító hogy hát eddig is mind elvitték, akkor megint bepároztatom.... na ezt ha hosszú távon senki nem venne tőle, meg lehetne előzni!!! Érted már?
Szóval ha te nem tőle veszel kutyát, igaz csepp a tengerben, de kicsit kitolsz vele.
És igen, én is ammondó vagyok, hogy tök jó érzés egy menhelyi, sőt egy gyepmester telepi kutyát elhozni, mert a telepit el is altatják ha bizonyos időn belül nem kell senkinek.
Hát ez igen:)
Kis túlzással a menhelyről hozod el a szaporítók által "termelt" felesleget.
Menhelyis vrs. tenyésztő!
Ez kb. olyan mint a mai márkamániás világ. Márkás holmit szeretne mindenki, nem baj, hogy nem telik rá, a kinainál meg lehet venni olcsón.
Vagyis nem telik "márkás" kutyára megveszem az expresszen olcsón. Mert demokráciában élünk ugye, ami jár az jár.
És igenis biztos vagyok benne, hogy az emberek többsége, aki ilyen kétes helyről vesz állatot szaporítja a menhelyi kutyák számát. Mert ilyen goldolkodásmóddal ez a következmény!
Csak amig a gagyi szart kidobhatod addig ez egy élőlénynél nem igazán így működik.
Nagyon jól írták előttem.Azt kérdezed,miért vigyél haza kutyát a menhelyről,ha azok is jó eséllyel szaporítótól származnak?Én nem írok most a menhelyi kutyák hálás tekintetéről,meg arról,hogy megmentesz egy életet,stb.Inkább a józan paraszti eszedet vedd elő (ha van).Fordítsuk meg a kérdést!
Ha a menhelyről és a szaporítótól gyakorlatilag ugyanúgy kérdéses hátterű kutyát kapsz,akkor miért vennéd meg pénzért a szaporítótól,ha kihozhatod a menhelyről is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!