Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan kutyafajta amelyikbő...

Van olyan kutyafajta amelyikből MÉG nem lehet törzskönyv nélkülit kapni?

Figyelt kérdés
2009. máj. 15. 15:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
46%

nem lehet törzskönyv nélkülit kapni? Szerintem megbeszélheted a tenyésztővel, ha nem aakrsz hozzá törzskönyvet. De szerintem félreírtad, nem az a kérdésed, hogy melyikhez nem lehet törzskönyvet kapni? Azok az FCI által nem elfogadott fajták. Sok van :) és nem egy gyönyörű :D

De hogyha nem írtad félre: akkor a szaporítók biztos nem adnak törzskönyvet :) nade ez más tészta :)

2009. máj. 15. 16:01
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudok olyan fajtáról aminek egy ideje folyna a célzott kitenyésztése, de még nem fejeződött be, tehát még nem ismerték el külön fajtának.
2009. máj. 15. 16:03
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Van amelyikhez nem kérsz!
2009. máj. 15. 16:04
 4/12 A kérdező kommentje:

Úgy értettem hogy olyan ritka fajta amit még nem céloztak be a szaporítók (sajnos szerintem kevés van:(). Pl ha ránéztem régen egy rodéziai ridgebackre akkor tudtam hogy ő még nem lett a szaporítók áldozata és biztos hogy van törzskönyve. Erre gondoltam. Remélem értitek:)

Amúgy az IGAZI tenyésztpk mindig adnak törzskönvet, nálunk nincs olyan hogy kéred-e vagy sem, mert az alap hogy jár a kutyához.

2009. máj. 15. 16:28
 5/12 anonim ***** válasza:
58%

A Thai Ridgebacket biztos nem szaporitják,mert itthon egy darab van a Grand Basett Griffon Vendéen-t sem,mert abbol is csak 5-6 darab van

a Kurdish Kangalt mert még nincs magyarországon

A Fekete cser Mosómedve kopót sem mert abból is egy van

Szóval ha magyarországra értendő a kérdés akkor itthon még nagyon sok fajta nincs jelen,

2009. máj. 15. 17:12
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Nekem 19 éve vannak havanese-eim, és hihetetlen hogy még akár 10 éve is szinte csak törzskönyves havanese-ek szaladgáltak az országban, ma meg a havanese állomány 60 %-a biztos hogy törzskönyv nélküli szaporítótól vagy "csak egyszer legyenek kölykei" gazdáktól származnak. Ez engem mélységesen lehangol és elkeserít. Teljesen tönkreteszik a fajtát, annyi kis görbelábú, könnyfolyós, 3 kilós havanese jellegű kutya futkos hogy hihetetlen. Persze nem ő az egyetlen fajta akit tönkretettek a szaporítók. Remélem minél kevesebb fajta jut erre a sorsra.
2009. máj. 15. 17:22
 7/12 anonim ***** válasza:
58%
Egyetértek. Az a baj, hogy ezek az emerek nem a kutya miatt csinálják amit csinálnak, hanem a pénz miatt... Nekünk van egy Moszkvai őrkutyánk, még belőlük sincs sok az országan. És van mellette egy westie is aki tündéri, de allergiás, ami valószínűleg nem a céltudatos, gondos tenyésztésnek köszönhető, ugyebár belőlük is szaladgál rengeteg az utcán.. Véleményem szerint nem szabadna csak úgy mindenkinek tenyésztenie, bizonyos kikötések kellenének, pl végzettség. Állattenyésztő mérnöknek készülök, de megjegyzem nem kutyákat szeretnék tenyészteni később :)
2009. máj. 15. 17:35
 8/12 A kérdező kommentje:
Van egy westiem is, ő a másik szerelem:) Tenyésztőtől van, lassan 3 éves, de szerencsére nem allergiás, azt hiszem ez a gondos tenyésztésnek köszönhető. De belőlük is van egy jó pár szaporítótól kikerült, az még hagyján hogy rondák (amorf test, hatalmas fül stb), de 90%-uk a szaporítós westieknek allergiás:(
2009. máj. 15. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:

a havanese sajna divatkutya lett, jót lehet rajta kaszálni...

amúgy én pl örülnék, ha normális tenyésztőnél lehetne egészségileg megbízható kutyát törzskönyv nélkül, ivartalanítási kötelezettséggel vagy ivatalanítva és ezekkel együtt olcsóbban venni, mert szeretném, hogy leendő kutyám egészséges legyen, de nem akarom kiállításra vinni, meg tenyész-szemlére...

(remélhetőleg így a szaporítást kicsit vissza lehetne szorítani, bár nem sok esélyt látok rá...)

bár inkább mehelyről lesz kutyám, még segítek is vele, és a keverékek között is akadnak gyönyörűek, egészségesek, okosak...

2009. máj. 15. 22:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Az igazság az hogy ebben az állatvédős témába,meg tenyésztős bizniszbe levagyunk maradva sajna,majd talán egyszer normalizálódik minden
2009. máj. 15. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!