Van olyan kutyafajta amelyikből MÉG nem lehet törzskönyv nélkülit kapni?
nem lehet törzskönyv nélkülit kapni? Szerintem megbeszélheted a tenyésztővel, ha nem aakrsz hozzá törzskönyvet. De szerintem félreírtad, nem az a kérdésed, hogy melyikhez nem lehet törzskönyvet kapni? Azok az FCI által nem elfogadott fajták. Sok van :) és nem egy gyönyörű :D
De hogyha nem írtad félre: akkor a szaporítók biztos nem adnak törzskönyvet :) nade ez más tészta :)
Úgy értettem hogy olyan ritka fajta amit még nem céloztak be a szaporítók (sajnos szerintem kevés van:(). Pl ha ránéztem régen egy rodéziai ridgebackre akkor tudtam hogy ő még nem lett a szaporítók áldozata és biztos hogy van törzskönyve. Erre gondoltam. Remélem értitek:)
Amúgy az IGAZI tenyésztpk mindig adnak törzskönvet, nálunk nincs olyan hogy kéred-e vagy sem, mert az alap hogy jár a kutyához.
A Thai Ridgebacket biztos nem szaporitják,mert itthon egy darab van a Grand Basett Griffon Vendéen-t sem,mert abbol is csak 5-6 darab van
a Kurdish Kangalt mert még nincs magyarországon
A Fekete cser Mosómedve kopót sem mert abból is egy van
Szóval ha magyarországra értendő a kérdés akkor itthon még nagyon sok fajta nincs jelen,
a havanese sajna divatkutya lett, jót lehet rajta kaszálni...
amúgy én pl örülnék, ha normális tenyésztőnél lehetne egészségileg megbízható kutyát törzskönyv nélkül, ivartalanítási kötelezettséggel vagy ivatalanítva és ezekkel együtt olcsóbban venni, mert szeretném, hogy leendő kutyám egészséges legyen, de nem akarom kiállításra vinni, meg tenyész-szemlére...
(remélhetőleg így a szaporítást kicsit vissza lehetne szorítani, bár nem sok esélyt látok rá...)
bár inkább mehelyről lesz kutyám, még segítek is vele, és a keverékek között is akadnak gyönyörűek, egészségesek, okosak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!