Kutyasuli ellet vehetek óriás snaci kant 15 évesen?
Sziasztok!
Mostanában nézegetem fekete óriás schanuzereket.
vettem is egy könyvet Veres István az óriás schnauzer.
Jól kihangsúlyozza és tudtam is,hogy kannal nehezebb bánni,még egy érett férfinak is kihívás.
Én nekem mindig jobban tetszettek a kan kutyák (erősebb felépítésűek,méltóságteljesek)
15 éves leszek 3 hét múlva,a kutyát jövő tavasszal-nyáron szeretnék venni show-munka vonalút szeretném kiállításokra hordani,de mellette öv-re is.
És hordanám kutyasuliba is hetente-kéthetente.
Apám tudna segíteni a nevelésben,de én is tudnák szerintem vele bánni.
annyit szeretnék kérdezni,hogy így vehetek kant?
így bevállalhatnék egy kant is nem?
Hát én nem javasolnám. Szukát se. Már csak a méreteinél fogva is, ha valamit elrontasz, nem fogod tudni biztonsággal kezelni, meg azért a legtöbb 15 évesnek nincs olyan erős személyisége, ami egy snacihoz kell.
A kutyaiskola persze sokat segíthet, de csak ha jó suliba mentek, akik segítenek a mindennapi életben is, megtanítanak kutyázni, nem csak ütletni-fektetni, az viszont drága és nincs is minden sarkon. Na meg arra is gondolnod kell, hogy most magadhoz veszel egy 10 éves elfoglaltságot, aztán csajozás, érettségi, egyetem mellett is ugyanúgy kell majd vele foglalkoznod.
Szóval igazából a te döntésed, hogy érzed-e elég felkészültnek magad ehhez. Ha igen, akkor akár kant is vehetsz, csak kicsi korától kezdve neveld szakszerűen, legyen rengeteg elméleti tudásod, amit felhasználhatsz annak érdekében, hogy ne kelljen majd a felnőtt kutyával harcolnod a póráz végén, hanem már kölyökként tudja, hol vannak a határai.
fiú vagyok
5 éves korom óta mindennap foglalkozok kutyákkal
megvettem az óriás snacis könyvet ugye,caesar milant,hogy neveljünk tökéletes kutyát és még majd ha ezeket elolvastam
még veszek egy Jan Fennel könyvet.
apámnak volt már kan németjuhásza,szuka óriás snacija,kuvasza,csaucsauja,ő tudna segíteni a nevelésében.
Miskolcon melyik a legjobb kutyasuli?
nem érzem magam sértve likeoltam az írásodat :D
vagyis nyomtam egy zöld kezet
Szerintem tudnál bánni a kutyussal egyépként a szukák általában hisztisebbek bár még nem volt se kanom se snacim:P
Jah és én a Borsod Dogsportba járok :P szerintem az egy nagyon jó kutyasuli :)
Szerintem nem lenne probléma, ha apudnak is volt már ilyen kutyája, tapasztalt ő is, te is, tudjátok hogy kell nevelni, fel vagytok készülve. :))
Nem lehet gond !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!