Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez termeszetes most a kiskutya...

Ez termeszetes most a kiskutyamnal?

Figyelt kérdés

Tegnap erkezett meg a kiskutyam,11 hetes.Ma megprobaltam a kertben setalasra birni,a nyakorvet ismeri a porazt meg nem,ezert egesz delelott a poraz rajta volt,had szokja meg,aztan delutan vettem fel a porazt es abban a pillanatban megtorpant es sem elore,sem hatra.Ott remegett mint a kocsonya,megprobaltam csalogatni,azzal elertem egy kis sikert,de aztan covek.Utana ujra elengedtem a porazt,aztan megint vidaman szaladgalt,persze inkabb az ajto fele,hogy vegre bejonne.Kesobb,ujra kimentunk,lerendezte a dolgat,utana felvettem a porazt,olvastam,hogz kisebb rantasokkal probaljam elerni az akaratom,de ez rosszabb volt mint a hivogatassal.

Arra jutottam,hogy meg nem szokott meg minket,nem bizik bennunk meg elegge(bar most is itt a feje a kezemen),es probaljam meg egy het mulva,addig nincs porazos szoktatas...Vagy mindennap egy kicsit es a hivogatos modszerrel,de attol felek,hogy ezt szokja meg s=es akkor egyaltalan nem lehet majd setalni meb=nni vele.

Amugy nem egy tul jatekos kutya,inkabb egesz nap alszik,meg az udvarra sem akar kijonni a dolgat vegezni,ugy kell kezben kivinni,azonnal iszkolna be.

Aztan amint becsukodik mogotte az ajto,mar szaladgal is,elvegzi a dolgat es odaall az ajto ele,menne be.Alig tudom ravenni a szaladgalasra.A jatekra meg sehogy.A labdat nem ismeri,csak nezi,megszimatolja es ott hagyja a kotelet meg csak a helzen hajlando ragni.Ha nehex=zen kicsalogatom a helyerol,akkor is visszamenne inkabb aludni.

Szoval,mit tegyek,hagyjam meg beken es egy het mulva kezdjem el a porazra szoktatasat vagy naponta hivogatasos modszerrel probaljam szoktatni?

Kezdek aggodni!

2011. dec. 5. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy új kutyához türelem kell.

Jól csináltad azt, hogy ráraktad a pórázt, hadd szokja csak meg.

Ha további fejlődést szeretnél elérni a kutyusnál, próbáld meg eleinte érdekessé tenni neki a dolgot.

Vegyél elő egy játékot, vagy ételt, és közben fogd a pórázt.

Használd a játékot/ételt, figyelemelterelésnek, s ha ez megtörténik, próbálj meg elindulni egy irányba, ha egy kicsit meg is mozdul dobd el neki a labdát, vagy add neki az ételt, és mond neki: "ügyes vagy" . Ezeket ismételgesd, meglásd, kajával minden kutyánál elérheted a célodat.

2011. dec. 5. 19:06
 2/5 anonim ***** válasza:

De érdemesebb beírni a google-ba, hogy kutya pórázhoz szoktatása, s vannak oldalak, ahol részletesebb információt is találsz erről.

S persze azután is keresgélj, hogy "falkavezér, és hogyan". Nehogy ő legyen a falkavezér, külömben minden erőfeszítésed fölösleges. Meg kell neki mutatnod, ki is a falkavezér. A kiskutyákat már 2 hónapos korban is ajánlatos nevelni, mert fogékony az agyuk.

2011. dec. 5. 19:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez normális, az én kutyám épp az ellenkezője volt, vergődött mint a partravetett hal, rángatta a fejét meg minden...:P

Meg kell szoknia, esetleg jutalommal is csinálhatod, de nem kell aggódnod. :))

2011. dec. 5. 19:49
 4/5 Akiteki ***** válasza:
Következő alkalommal egyik kezedbe fogd a pórázt, másikba egy szelet párizsit. Mindjárt más lesz a helyzet.
2011. dec. 5. 20:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem jól csinálod, csak idő kell neki. Apró lépések, finom falatok kaja előtt, sok-sok pozitív inger. Előbb-utóbb megszokja :)
2011. dec. 5. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!