Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem árt neki az Actimel?

Bozsikrisz kérdése:

Nem árt neki az Actimel?

Figyelt kérdés

Kistestű kutyám hozzá szokott az évek alatt, hogy a reggeli kakaómból mindig kapott 1-2 kanállal (nagyon kis mennyiséget), soha nem volt tőle semmi baja.

Múlt héten viszont elkapott valami vírust, és a doki azt mondta, hogy adjak neki egy ideig élőflórás joghurtot, aztán végül ilyet vettem ( [link]

Szóval ha a későbbiekben is ezt adnám neki a reggeli kakaó helyett, az gondolom nem okozna túl nagy bajt. (?)

"Egészségesebb" mint a kakaó. Persze nem egy egészet adok neki, hanem egy kicsi dobozzal 2 napra osztva.

2011. dec. 5. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az emésztésének jót tesz, a doki valószínűleg azért mondta, hogy ezt add neki, hogy az antibiotikum ne hajtsa meg a hasát.

A kakaó tényleg nem tesz jót neki, nagy mennyiségben méreg az ő szervezetüknek.

(Ahogy a csoki és a szőlő is.)

Szerintem nem fog belehalni a kutyus, a reggel egyáltalán nem kap semmit a kajádból.

Egye, amit szokott...

(Száraztáp?)

Egyébként ha tejterméket akarsz, jobb a savanyított.:)

2011. dec. 5. 14:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem fog belehalni, ha nem kap. Én se halok bele, ha nem eszek csokit, meg chipset, de szeretem, szóval mértékkel szoktam fogyasztani. És ha látom, hogy ő is szereti, akkor miért vonjam meg tőle? Nem egy fiatal kutya, és természetesen szeretném, hogy a lehető leghosszabb ideig velem legyen, de ha ezen múlik, hogy 14, vagy 15 évet él, akkor legyen 14, de néha kapja azt, amit igazán szeret.
2011. dec. 5. 14:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Én a natúr joghurtot jobban ajánlom!

Ezt csak azért nem mert van benne tartósítószer meg minden, úgyhogy én tényleg inkább azt ajánlom, hogy sima natúr joghurtot adj neki, az sokkal egészségesebb ;DD

2011. dec. 5. 18:38
 4/5 Akiteki ***** válasza:
Nyugodtan add neki. Még ha gyümölcsös is, nem lesz semmi baja tőle, nagyon egészséges. Én a kölyköknek rendszeresen szoktam joghurtot adni, de a felnőttek is imádják.
2011. dec. 5. 20:31
 5/5 szanand válasza:
Az actimelben nincs tartósítószer, tudtommal a joghurtokban nem is lehet
2011. dec. 6. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!