Melyik a legjobb kutyatanításos/idomítós könyv? Most veszek kutyát, de előtte beszereznék egy könyvet is.
Ha Border collie, akkor szerintem érdemes lenne elkezdeni vele klikkerezni, de ahhoz kár méregdrága könyvet venni. Az alapokat netről is meg tudod tanulni, a továbbiakat meg úgyis a sors hozza.
Én mostanában sajnos nem nagyon láttam olyan könyveket, amik sok újat mondtak volna... Még Jan Fennell könyvei tetszettek a legjobban. "Tanuljunk meg kutyául - 30 nap, hogy egy életen át megértse kutyáját" c. például. Ebben leírja az alap engedelmességi gyakorlatok tanítását. Cesar Millan nem annyira az "idomítással", hanem a neveléssel foglalkozik, lehet, hogy egy pörgős Border collie-hoz ez sem ártana. :)
Kutyatanítós könyként a 101 kutyatrükk-öt ajánlom. Lépésről lépésre leír mindent, így könnyen betaníthatod a kutyusodnak az adott trükköt.
Itt egy link, ahol fennt van minden oldala:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!