Az elektromos kutyaidomító nyakörvek általában milyen feszültséget adnak le, mi lehet az a feszültség, amellyel konkrétan megütik az állatot?
"Alapból 6 voltos fotóelem van benne"
Tökmindegy milyen elem van benne, egy baromi egyszerű, kondikból és diódákból álló feszültség sokszorozó áramkörrel több tízezer volt készíthető belőle. És kell is, mert a 6V nem ráz bőrön keresztül. Ki lehet próbálni egy egyszerű piezoelektromos öngyújtóval, hogy a nagyfeszültség sem vészes, ha nincs mellette számottevő áramerősség.
tegnap 18:44
majd ha lesz egy olyan igazi agyas ,belevaló tökös kankutyád, lehet, hogy elgondolkozol az elektromoson. és üzenem azoknak akik negativ véleménnyel vannak, hogy egyszer nézzék már meg, milyen a használatban. És mennyivel hatékonyabb bizonyos helyzetekben. ha veszel egy példát. nem ereszt a kutya. melyik a jobb? lefojtani a karról, vagy kap egy impulzust, és ereszt?
Öhm... köszönöm a válaszokat, volt közöttük, amelyik segített (a 25-1000 V és 0,01-0,02 A már jó támpont).
Nálunk egyébként vadászathoz van szükség az elektromos nyakörvre. Ha a kutya nem akar dolgozni, elcsámborog, nem hozza a vadat, másként nem tudjuk noszogatni (nincs ütéstávolságban, a kiabálással nem foglalkozik, és mégsem dobálhatjuk meg társas vadászaton).
Nem gondoltam, hogy ekkora felháborodást vált ki a kérdésem, bocsesz...
5. válaszoló vagyok. Érdekelne, hogy miért pontozott le mindenki, ha a kérdésre válaszoltam? Nem úgy, mint az előttem írók... Nem írtam, hogy "igen, ez az, csapd agyon árammal a kutyád", vagy hogy "rohadj meg, te állatkínzó". Csak leírtam a választ a kérdésre.
Ha ezen az agyi szinten vagytok, akkor gratulálok.
Egyébként meg a nyakörvről: mi van, ha örökbefogadok egy nagytestű felnőtt kan kutyát, aki szét akarja tépni a macskáimat? Nem fogok vele cicamicázni, mert azzal nem érek el semmit. Rászólok, nem elég. Megrántom, nem elég. Kell az elektromos legalább egy-két alkalommal. És természetesen előtte kipróbálom magamon, hogy mekkorát ráz.
Ha meg jól viselkedik, akkor nagyon megdícsérem, ahogyan azt a tükörmódszeres kutyasuliban tanultam és tanítom. Mivel ott töltöm el az összes szabadidőmet. Állatkínzó lennék?
Na, most lehet lepontozni. További szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!