A húzásgátló hámnak van értelme?
A kutyám borzasztóan hiperaktív, nagyon nehéz őt pórázon sétáltatni. Ezt a "találmányt" most találtam, gondoltam megkérdezem , hátha van valakinek tapasztalata vele.
Ez olyasmi lehet, mint a fojtó nyakörv...
Szerintem, ha ilyesmivel szeretnél próbálkozni, inkább a fojtó nyakörvet vedd meg, abban több embernek van tapasztalata..
Hát, azért van egy kevés különbség. Eleve a hám az nem a nyakát szorítja, hanem a szügyénél, vállánál húzza vissza a kutyát, így nem okoz neki fájdalmat. Még sima nyakörvvel sem szoktam sétáltatni, mivel annyira húz, hogy kvázi megfullad.
Szinte mindent sikerül neki megtanulnia, de a pórázon sétálást nem:S Már elolvastam egy csomó könyvet, néztem videókat, próbáltunk egy csomó technikát, de egyszerűen nem használ semmi.
Ha a hám nem okoz neki fájdalmat, akkor szrt se ér. Mit gondolsz akkor mégis miért ne húzna?! Hát semmi következménye nincs ha csinálja... Pont, hogy a marhaságot akarod, egyre kényelmesebbé teszed neki a húzást, miközben a célod ellenkező volna!
Ja, és mondok mégvalamit: a sima nyakörv se fáj neki. Ha fájna, nem feszülne bele, mert nem mazoista az a kutya. Úgyanúgy a fojtóba se sokáig feszülne bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!