Egyedüli, kinti kutya mellé érdemes lenne még egyet venni?
Figyelt kérdés
2011. dec. 3. 15:17
11/16 anonim válasza:
Általában a kutyák szeretik ha van mellettük egy pajti, de azért bizonyosodjatok meg róla. Mikor kiválasztjátok a kölyköt vigyétek magatokkal, hogy segítsen választani. Nekem voltak ilyen ismerőseim akik ezt csinálták, hogy elvitték a nagyobb kutyát hogy hadd válassza ki ő is a kölyköt, és mindig bevált, elválaszthatatlanok lettek :)
12/16 anonim válasza:
Kicsit rosszul látod ezt a dominanciakérdést. Addig természetesen nem lesz baj, amíg az egyik szuka kölyök, de aztán az majd felnő, és elkezd próbálkozni... Arról nem is beszélve, hogy tüzelő szukák nem mindig tűrik meg maguk mellett a másik szukát. Szóval azért ne hidd, hogy minden meg van oldva csak azért, mert két szuka.
Egyébként én is azt mondom, hogy felesleges azért venni még egy kutyát, hogy aztán ketten unatkozzanak. Egy ideig persze biztos izgi lesz neki, hogy hú, van haver, de aztán hozzászokik, és ugyanúgy uncsi lesz az élete, mint azelőtt. Ami energiát a másik kutyába fektetnél, azt rakd inkább a mostaniba, jobb lesz neki.
13/16 anonim válasza:
Nem értem, miért hiszi mindenki feltétlenül azt, hogy azért kéne még egy kutya mert a kérdező nem akar foglalkozni a mostanival...-.-
14/16 anonim válasza:
"Egy szuka shar-pei-em van és naponta csak néhány órát tudunk vele foglalkozni, és azért az a 24 órához képes csekély." - én ebből gondoltam.
15/16 A kérdező kommentje:
Ti mégis mennyit foglalkoztok vele? Most nem kötözködésből, de mint már írtam, iskolába járok, a szüleim dolgoznak, kinti kutya, nem tudok vele 3-4-5 órát foglalkozni naponta. Persze hétvégén meg szünetben más. Ha megyünk valahova kirándulni, mindig visszük magunkkal, kutyasuliba is járunk. Nem gondolom, hogy el lenne hanyagolva, de javítsatok ki, ha tévedek.
2011. dec. 13. 16:42
16/16 anonim válasza:
Az, hogy kutyád van, nem jelenti azt, hogy állandóan vele kell lenned meg nyaggatnod. A kutya nem csecsemő, hogy nap 24 órájában vele legyél. Ha meg lesz mellette egy másik kutya, és te is foglalkozol vele, ha nem is 4-5 órát, akkor is meglesz. Attól még nem leszel rossz gazdi. Vagy ha kinn vagy, a kutyádnak az is elég, ha körülötted lehet, vagy a szüleid körül. Meg ha kimész, vagy te vagy a családtagjaid, néha odaszólsz neki, megsimogatod, nem muszáj kötelezően nyaggatni. Nem egy kutyám van, és nem tegnap kezdtem a kutyázást, és a kutyáimmal semmi baj nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!