Normális, hogy a 4 hónapos kutyakölyök ennyire barátságos?
Szia! Nem tudok tuti tanácsot adni, de én ezt tenném a helyzetedben: ahhoz, hogy érezze, hogy falkába tartozik nagyon kell szeretni. Egy etológus mondta, hogy a kutyával kell aludni (nem egy ágyban). Hülyeségnek tartottam, aztán amikor a 7 hónapos kutyámmal kezdtek magatartás problémák lenni kipróbáltam, és használt. Minél erősebb a kötelék annál jobban meg akar majd védeni téged.
Ha picit nagyobb lesz vidd el őrző-védő tanfolyamra. Egy jó kiképző ügyesen megtanít mindent még egy útszéli pásztor kutyának is. Menet közben meg majd leesik neki, hogy nem mindenki az ő barátja. Mikor nagyobb lesz, és nem a cuki kölyköt látják benne az emberek sem reagálnak rá pozitívan. Neki is fel fog tűnni, hogy ijedeznek tőle és nem fog menni sehova.
Komolyan mondom jó, hogy ez a probléma. Az agresszív kutyák sokkal rosszabbak, gondolj bele, ha azért nem tudnátok sétálni, mert mindenkinek nekimegy. Láttam már ilyet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!