Milyen baja lehet belőle a kutyámnak, ha betonon futtatom?
a talpa csak a kisebbik probléma, de hosszú távon tönkremennek az ízületei is. ugyanígy káros a betonozott udvar, és a sok lépcső is...
nem most azonnal fogod észrevenni, hanem majd idősebb korában. semmilyen állatot (ill. embert) nem illendő betonon futtatni, illetve betonon tartani, nem egészséges.
Előttem már leírták, hogy az ízületeivel problémák tudnak keletkezni. Később veszed észre majd és Öreg korára súlyosbodhat a helyzet. A talpa is "lekopik" felrepedezik.
Viszont talán annyi előnye van (bár nem éri meg!!!!), hogy a körmei rendesen kopnak. De ezért nem éri meg :)
Én úgy szoktam, hogy én az úton biciklizek addig a kutyusom a füvön fut mellettem :)
Ettől az 5-600 m-től nem lesz baja :)
Ennyitől semmi baja nem lesz. Hosszú távon tönkremennének az ízületei, ahogy írták, sőt ismertem olyan b@rmot, aki nyáron addig futtatta az amstaffját az aszfalton, míg szerencsétlen állatnak a forró aszfalt hólyagosra nem égette mind a négy talpát. "De ettől lesz kemény." (Legalább a kutya legyen kemény, ugye...)
Szóval csak füvön, földön, ügyesen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!