Első kiskutyához milyen tanácsokat adnátok?
24 éves vagyok és a párommal élünk egy panellakásban. Egész életemben vágytam kiskutyára, de mindig panelban laktam és a szüleim nem díjazták az ötletet. Most, hogy elköltöztem, egy éve érlelődik bennem a gondolat, hogy szeretnék egy kutyust. Viszont szeretném felkészülten várni, nem akarom, hogy valamit rosszul csináljak és ebből problémája legyen a kutyusnak. Már nézegettem eladó/ajándékba adó kutyákat és több, mint valószínű, hogy egy kistermetű keverék kutyám lesz.
Eddig őket válogattam össze:
Nem akarok senkit megsérteni, csak szólok, hogy az "úgy neveltük mintha a gyerekünk lenne" eset a lehető legnagyobb hiba amit a kiskutya nevelése kapcsán el lehet követni.
Én nagyon ajánlom neked a Hogyan neveljünk tökéletes kutyát című könyvet Cesar Millantól, nemrég jelent meg és éppen arról szól, hogyan kell egy kölyökkutyát kiválasztani, milyen legyen az első napja, stb. Nagyon hasznos kiskutyásoknak.
Nekem ugyan már felnőtt kutyám van, de én is elolvastam és sokat okultam belőle, meg rájöttem miket hibáztam annak idején.
Ezen kívül én is ajánlom Jan Fennel könyveit, meg Cesar Millan másik könyvét is (A csodálatos kutyadoki a címe) szerintem ők napjaink legjobb kutyás szakemberei. Cesar Millannak van egy sorozata is ami a national geographicon megy Csodálatos kutyadoki címen, abból is sokat lehet tanulni.
Ha ezeknek utána nézel te már biztos nem fogsz hibázni! Boldog kutyázást kívánok!
előszőr is vedd figyelmbe hogy mekkora testű, ha panelbe veszed ,akkor inkább kis vagy közepes testűt vegyél, és a lényeg hogy szeresd nagyon, de ne kényesztesd el ,mert a fejedre nő és azt fogja hinni h ő a góré!
A kezdetekkor meg kell neki tanitani, h ki a főnök, de ezt nem veréssel hanem fegyelemmel kell elérni.
Egy kutya a legjobb társ a világon, nagyon tud szeretni. A menhelyen is találhatsz neked valót! :)
De ha tudni akarod nagyjából a kutya jellemét, akkor olvass utána a kutyafajtáknak és kiválaszthatod a neked valót.
De egy fajtatiszta kutya nem biztos hogy ugyanolyan lesz mint a többi lehet elüt néhány jellemében ,de lényegében a fajtájához képpen fog viselekdni.
Pl egy jack russel terrier nagyon aktiv, úgy egy mopsz nem fog annyi köröket futni mint egy terrier! :)
Mielőtt egyáltalán kiskutyát választanátok és elhoznátok, nyomatékosan ajánlom elolvasni a Hogyan neveljünk tökéletes kutyát könyvet, mert bár az igaz, hogy a hibákon később is lehet korrigálni, de mégiscsak egyszerűbb ha egyáltalán nincsenek is hibák.
Az is lényeges kérdés, hogy a kiskutyának vannak-e már oltásai és ha igen mennyi és milyenek? Jó esetben egy 8 hetes kölyöknek már 2 oltással kell rendelkeznie, de minimum 1el, érdemes számolni vele, hogy ha oltás nélkül hozzátok el, nagyobb eséllyel elkap valami kölyökbetegséget és elpusztul. Azt ugye tudjátok, hogy egy kiskutyát 4 hónapos koráig kb. 2 hetente kell oltatni? Ez nem kis pénz, összesen kijön vagy húszezer forintra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!