Malamut hogy ne szökjön el milyen kerítést vegyek?
Sziasztok!
Milyen kerítés kell egy malamutnak,hogy ne szökjön el?
egy 2m magas 2,1-2,3-2,5mm huzalvastagságú pontonheggesztett hálón áttud jutni?
vagy táblás kerítés?
szia!
nekünk 2 méter az alap kerítés magasság, és azon van még fent 2 sor szöges drót...
egyszer átugrotta a káj szukám.:D
(már meghalt:()
szerintem még arra figyelj, hogy ne csak úgy a földben álljon, hanem egy jóóó mély gödröt ássatok és betonnal töltsétek fel - erre jöjjön a kerítés, különben kiássa...
amúgy szerintem jobb agyban megakadályozni a kutyát...
az én egyik kutyám bármit csináltam, kiszökött tyúkászni meg kukát borogatni.
minden nap minimum 1 óra futtatás, 1 óra séta és bőséges kaja mellett...
aztán halál véletlenül beálltam vele agilityzni, és rendszeresen kezdtem járni. azóta eszébe sem jut kimenni és szórakoztatni magát...
(na meg ma már a viszonyunk is egész más, hála a klikkernek és a tükörmódszeres kutyasuliknak...:))
lehet, hogy Nálad is ilyesmi lesz a megoldás...
Ami biztos:
-beton alap
-olyan háló, amit nem tud szétszedni (a ponthegesztett háló jól hangzik)
-a tetejére +30 cm kiegészítés, ami 45 fokban befelé hajlik (ez akadályozza meg az átmászásban).
(Szögesdrótot nem javaslok, mert azzal fe tudja hasítani a hasát, ha mégis megpróbál átmászni.)
Nekem is van egy malamutom, és vettem mellé egy tacsit, hogy ne unatkozzon, és már nem szökik el. :)
Egyébként az elején ő is amikor tehette kisurrant a kapun, de amióta vettem neki egy barátot, leköti.
szia!
Szerintem is a lefoglalás a megoldás! Utcánk mellett az egyik házban 2 malamut is van. (egy pár) Sima házi kerítés van nekik, és még soha nem szöktek meg. Lehet azért, mert párban vannak.
egyébként volt másik malamutom is, aki nem akart sose elszökni, csak akkor jött ki a kapun, amikor kihívtam! :)
SZóval ez is lehet egyénfüggő, de azért nem árt felkészülni, mert alapjáraton kalandvágyóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!