Lehet baj belőlle ha leviszem?
Szerintem pedig eroltesd a ruhat, mert a benti kutyak szore nem eleg vastag telen. Ha az elejen nem is szereti (miert is szeretne, soha nem volt meg olyanja :) ) idovel megszokja. Fiatal kutya, ughogy hamar megbaratkozik minden ismeretlennel.
Hammal, porazzal, nyakorvvel ugyanugy vannakaz elejen. De ha mar ra tudod ugyeskedni valahogy hamar megszokjak :) Sok sikert.
Szerintem rövid időre nem lesz semmi baja. Én nem szoktatnám ruhához, van neki bundája.
A szomszédunkban élt egy yorki a gazdijával. A kutya nagyon szófogadó volt póráz nélkül sétált. Télen is ruha nélkül vitte a gazdi, volt úgy hogy alig látszott ki a hóból és nagyon élvezte. Telente rövidebb sétákat tettek és ha látta, hogy a kutyus emelgeti a lábát, mert fázik felvette egy kis időre a kezébe, aztán rohangált a többi kutyussal.
16 évig élt egészségben, sosem volt beteg.
Szerintem ne adj rá ruhát.
Jó kutyázást :-)
Nem baj,ha nem akarja akkor is erőltesd rá.Ezek a kutyafajták nagyon közel vannak a talajhoz,és így könnyen megfáznak,így szükséges a ruha,főleg ha még hó is lesz.Arról nem beszélve,hogy átázik a bundája.
Mielőtt leviszed sétálni fontos,hogy megismerkedjen a nyakörvvel(hámmal) és a pórázzal.A nyakörvet már 11 hetes kor elõtt a kutyára lehet tenni, de ha az netán zavarná, akkor próbáljuk meg elterelni róla a figyelmét. Érdemes ezt játékkal, futással, kedvenc labdájával, törülközõjével tenni. Ha már megszokta a nyakörvét (legmegfelelõbb a bõr nyakörv), elkezdõdhet a második lépés a nevelésének történetében: a pórázra szoktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!