Őshonos magyar kutyafajták, ebadó kapcsán, hogyan?
Ezt még nem tudni.
Lehet hogy bemondás alapján megy. Lehet hogy az állatorvos fogja eldönteni és így kerül be a regisztrációba. Lehet hogy csak a TK-s állománynál fog számítani. Az is kérdés, hogy milyen TK, mert a MEOE államilag nem elismert TK-t ad ki.
A magyar agárnál pl. két TK-t kiállító szervezet van:
- MEOE (államilag nem elismert)
- MATOE (államilag elismert)
Pontosan, jól írod a Te kutyád csak fajtajellegű keveréknek minősül, így ha nálatok bevezetésre kerül az ebadó, akkor bizony fizetned kell.
A legegyszerűbb, ha megjelölöd microchippel és ivartalaníttatod. Gondolom, azért nem vettél tk-ezett kutyát, mert nincs vele semmi komolyabb szándékod.
És ha esetleg menhelyről lett kihozva és ezt papírral tudjuk bizonyítani, akkor sem kell fizetni?
Mert én hallottam már így is, úgy is.
Meg mintha úgy értesültem volna, hogy chippel ellátott kutyákért nem kell fizetni, menhelyről kihozottakért és ivartalanítottakért.
Na de milyen törzskönyv? :-)
Államilag elismert? Mert a MEOE nem az. :-) Lesz itt még anyázás szerintem. :-D
Nekem magyar agaram van, de egy olyan szervezet kutyája, amelyik jelenleg nem adhat ki törzskönyvet, 6 éve próbálják elérni ezt, csak hát a bürokrácia ugye.
Mindenesetre így TK nélkül is egy ősi magyar vadászagár, míg sok MEOE-s TK-s társa ezt nem mondhatja el magáról, inkább csak agár szerű kutya. :-) Persze nekik van TK-juk, az enyémnek meg nincs. :-) De hát ez van, kifizetem a 6rugót évente. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!