Kutya gazdik ti is ennyire féltitek a kutyusotokat az idegenektől?
Én féltem a kutyámat az idegenektől. Háromféle eset van, ami nap mint nap megtörténik velünk:
1. Megjelenik egy eber és elkezdi simogatni a kutyám. Velem szóba se áll, esetleg a kutyával. Utálom ezeket! Kérdezze meg, hogy simogathatja-e, de így nem oké.
2. Megkérdezi, hogy megsimogathatja-e. Így már jobb, ilyenkor mindig megengedem 5-10 másodpercre.
3. Nem akarja simogatni, csak megjegyzi magának, milyen szép a kutya, netán némán elmosolyodik. Ezeket az embereket nagyon szeretem. Én is így szoktam csinálni. És ez normális. Ha kutyát akar valaki simogatni, vegyen magának.
Persze nem vagyok gonosz, de a kutyám csak 10 hetes. Nem tesz neki jót, hogy percenként letámadja valaki. Ő se szereti ezt, és általában ránéz, hogy akkor most mit csináljon. Persze nem szocializátlan, azokat az embereket szereti, akiket én is. :) A második ok, hogy nem szeretem, ha idegen simogatni akarja, hogy még kiskölyök lévén, még nem alakult ki a ragaszkodás, és előfordul, hogy elkezdi követni az idegeneket. Olyan, intha bárkivel szívesen hazamenne, főleg, ha az illetőnél van bicikli, roller vagy babakocsi.
Majd ha felnő a kutyám, nem fog már zavarni ez a simogatás, de akkor az emberek már nem fogják ilyen "cukinak" tartani, és nem akarják majd simogatni. Ez egy másik dolog, amit nagyon utálok.
Ja, és még valami. 10 hetes boxerkölyköm még nem tudja magát megvédeni, a boxer meg egy népszerű, drága és imádnivaló kutya, és el is akarhatnák lopni. Ezért a reggeli sétákat szeretem, amikor még üresek az utcák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!